5 перфектни мебели за малка всекидневна

 

Всекидневната, дори да е миниатюрна, не означава, че не може да бъде стилна и функционална както много по-големи пространства. Тайната се крие в правилните мебели, които ще създадат усещане за простор и ще направят и най-малката стая да се чувства по-голяма и по-светла. Ето няколко такива, които е добре да сложите:

Лампа с чупещо се рамо

Драматичното осветление може да не е първото нещо, за което човек се сеща когато обзавежда малко пространство, но лампата с чупещо се рамо е чудесен избор – тя привлича погледа, не заема място на пода или на масата, а най – хубавото е, че създава усещане за лукс.

Диван на секции

Може да звучи странно идеята да се сложи голям диван в малка стая, но той може да се окаже изненадващо удобен. Големият диван е изключително комфортен, може да събере много хора, а ако е на секции, разчупва пространството и може да се променя според настроението или сезона.

Табуретка

Най – вероятно много хора ще се учудят от идеята за табуретка в малка стая, но тя може да бъде многофункционална мебел. Табуретката е не само за сядане, но ако се сложи по средата на стаята, може да бъде масичка за кафе, а когато е до дивана – помощна маса.  Ако тази табуретка е с капак и възможност за съхранение на различни неща, тогава ще имате три в едно мебел.

Голямо произведение на изкуството

Друго нещо с голям размер, което може да изглежда нереално, но всъщност е чудесен избор за по-малко пространство е голямо произведение на изкуството – картина. Групирането на по-малки парчета може да изглежда страхотно, но може и да направи малката стая да се усеща претрупана. Когато на стената има обаче голяма картина тя подчертава стената и обикновено се превръща в акцент.

Мобилни рафтове

Те са чудесни за съхранение на всякакви предмети, а най-хубавото е, че могат да се местят  групират, според вкуса на обитателите.

 

 

Сподели в: