4 дни остават до надпреварата Moreni Challenge на Витоша

Първото издание на необикновеното състезание Red Bull Moreni Challenge ни очаква на 9 юни

Броени дни остават до първото издание на единствената по рода си бегова надпревара Red Bull Moreni Challenge. Витошките морени ще посрещнат състезатели и зрители за събитие, което разчупва представите за планинско състезание и осъществява идеята на Кирил Николов – Дизела за надпревара нагоре по природния феномен.

Точно в 10:00 ч. на 9 юни любители на необикновените състезания и предизвикателни изживявания ще застанат един до друг на старта в началото на Морените. Задачата им ще бъде да изкачат за най-кратко време трасето с обща дължина 700 м. Изисква се много концентрация и преценка на линията и подходящите камъни. За справяне с предизвикателството състезателите ще трябва да разчитат на своите бързина, ловкост, издръжливост и воля, без да подценяват нито един участък от трасето. Организаторите са помислили за безопасността и на разположение ще има лекари и екип на Планинска спасителна служба, ръководен от Красимир Стоянов.

Записването ще бъде отворено до 6 юни, така че все още има възможност за последни регистрации. Желаещите да се включат могат да го направят, като попълнят формата. Всички състезатели трябва да бъдат на мястото на събитието, при шатрата на организаторите, между 9 и 9:30 ч. на 9 юни.

Водещият Митко Павлов ще забавлява феновете на нетипичните състезания, които не са се осмелили да се запишат като участници, пък ще могат да наблюдават цялото състезание от съвсем близко разстояние. Те ще могат да проследят както квалификациите, така и финалите и да окуражат смелчаците, впуснали се в състезание срещу хронометъра и по природния феномен. Парти джипът на име АЛЕКО, ще се грижи за доброто настроение на всички присъстващи.

За първи път в света и България атлети, ориентировачи, катерачи, паркурци /фри-рънъри и други опитни спортисти ще могат да тестват издръжливостта и силите си в индивидуалното планинско състезание върху природния скален феномен Морените в местността Златните мостове на планина Витоша, образуван преди около 5 млн. години.

Сподели в: