Яйчен протеин – какво представлява и защо да го изберем

За всеки човек, който се е посветил на спорта, фитнеса и бодибилдинга е ясно едно нещо, а именно, че яйцата са най-добрият възможен източник на висококачествен протеин (ако искате да купите първокласен яйчен протеин онлайн, посетете Workout.bg).

Факт е, че от всички пълноценни храни, за които можем да се сетим в нашето ежедневие, яйцата имат най-високия аминокиселинен индекс. Това означава три неща:

  • 1-во, че в тях присъстват в пълен комплект всички незаменими аминокиселини;
  • 2-ро, че в аминокиселините са в голямо количество;
  • 3-то, съществуващите аминокиселини са лесно усвоими.

Чудесен избор, ако искате да възстановите здравословното си тегло

Яйцата са една от най-добрите храни за намаляване на апетита и за онези от вас, които обичат да си похапват от тях, не е тайна, че те ви помагат да останете сити за по-дълго време.

По тази причина, те са идеален избор за всеки, който желае да възстанови здравословното си тегло и да се избави от бремето, което носят излишните килограми със себе си.

От какво се прави яйчният протеин

Ясно е по името, че този продукт се прави от яйца, но за да сме по-точни, трябва да кажем, че този тип протеин обикновено се прави от яйчен белтък, а не от цели яйца, както мнозина погрешно смятат.

Въпреки че качеството на протеина остава отлично, все пак може да почувствате, че усещането за ситост и пълнота, което носи яйчният протеин, е доста по-малко, отколкото би донесла консумацията на цяло яйце.

Разбира се, това се дължи на отстраняването на жълтъците, което представлява най-мазната и “тежка” част от яйцата.

Кое прави яйчният протеин специален

Яйчният протеин е един от най-богатите познати на човека източници на левцин, който играе най-голямата роля за здравето и поддържането на мускулите. По тази причина, учените считат, че яйчният протеин е на практика най-добрият начин за подобряване на мускулната сила.

Недостатъци

Протеинът от яйчен белтък има един недостатък и може да бъде неподходящ за хора, които страдат от алергия или нетолерантност към яйца, а причината за това е съвсем ясна. Въпреки това, хората с алергия към млечни продукти обикновено нямат проблем ако го консумират.

Сподели в: