На 1 април, от 19.00 ч.,в Дома на киното, ще се прожектира филма "Кулинарни престъпления".
България, 2014, 65 мин
Режисьор – Александра Вал
Сценарий – Десислава Димитрова, Александра Вал, Йоланта Делибозова, Кейси Ангелова
Оператор – Йоан Георгиев, Божидар Симеонов
Музика – Георги Цветков
Продуценти – Мариана Димитрова, Василка Радуловска
Продукция – Алвал Ентъртейнмънт
Артист-музикант, Йоланта Делибозова – Йоли, с усмивка и бъркалка в ръка, разбулва тайната около това как се приготвя розов млечен крем с розова вода от роза дамасцена… Доктор Десислава Димитрова – главен координатор на движението Slow Food Bulgaria, разказва за откритието на Пиеро Сардо в с. Черни вит и представя президиума на Смилянския фасул… Жител на Ню Йорк и Кюстендил, американката Кейси Ангелова определя българските грозни розови домати като любимата си храна…
В компанията на два охлюва и сред ярките цветове от вкусове и продукти – розово, червено, зелено, жълто, оранжево – филмът бавно се придвижва към следващите кулинарни стъпки от България.
Прочетете още:
Йоланта Делибозова – Йоли: Сладките ноти са навсякъде