Таки Самуелян участва с "вкусно стихотворение" в "Поетично кафене" на тема "Изпечи и кажи", което се проведе на 18 май в Студио 5. Повече за авторката прочете тук.
* * *
Изпечи и изрежи
Обичам кулинарията като изкуство,
към сладкарството отдавна ме влече.
Може би в минал живот съм била посадена
като огромна, сочна, захарна тръстика!
Важното е сега, като жена, че кухнята
често е моята разтоварваща среда.
Ровя се из моите готварски книги и
в изрезки от списания, натрупани с години!
Често търся изкуството ва Жак Пепен.
Все нови рецепти, а те са шедьоври безчет.
Експериментът пореден, ако е успешен,
това значи, усетът ми е отново безгрешен!
Предпочитам сиропирани десерти,
симпатията ни е взаимна от години.
Последната ми скорошна изява,
е гръцкият сладкиш, наречен "Галакто бурек"
Лесен и евтин е за изпълнение,
с кори и яйчен крем, нарязан и опечен,
напълно изстинал, залят с горещ сироп,
той наистина е наслада за небцето ни готов!
18 май 2014