Домашно оризово вино, шевици и още корейски занаяти на изложба в София

Съюзът на българските художници и Посолството на Република Корея в България има удоволствието да ви покани на изложбата 

„Тайните на корейските занаяти“

25 март – 9 април, откриване – 25 март, 18.30 часа
Място: Галерия на СБХ, ул. „Шипка” 6, ет. 1

Изложбата се организира по повод 25-годишнината от установяването на дипломатически отношения между България и Република Корея.

Организатор е посолството на Република Корея в България със съдействието на Столична община Сеул, Общинска асоциация за опазване на нематериалното културно наследство – Сеул, Софийска столична община и Asiana Airlines.

В експозицията ще бъдат показани различни експонати, дело на 24 корейски занаятчии:

• ШИН Джунг-хьон – майстор на „Сенготчхил” (лакиране с екстракт от лаково дърво)
• СОН Де-хьон – майстор на Отчхил (лакиране с екстракт от лаково дърво)
• КИМ Хуан-гьонг – майстор на „Чхилхуа” (бояжийство с естествен лак)
• ХОНГ Донг-хуа – майстор на „Хуангчхил” (бояжийство с жълт естествен лак)
• ДЖОНГ Бьонг-хо – майстор на „Намтхечхил” (бамбукови съдове със специфично бояжийство)
• ПАК Куанг-хун – майстор на „Чхимсон” (шевица)
• КИМ Ън-йонг – майстор на „Медъп” (Декоративни възли)
• ЧОНГ Мьонг-чхе – майстор на „Наджон”  (Седефена мида)
• ХАН Сун-джа – майстор на „Чхого” (произведения от трева и слама)
• И Джонг-хун – майстор на „Ънгонг“ (обработка на сребро)
• КИМ Ман-хи – майстор на „Минхуа” (фолклорен живопис)
• КУОН Му-сок – майстор на „Кунг” (лък)
• КИМ Чханг-шик – майстор на „Сомок – дървени мебели” (Кагуджанг)
• ШИМ Йонг-шик – майстор на „Сомок – дървени врати и прозорци”
• КИМ Бок-кон – майстор на музикални инструменти
• ЧХУЕ Хон-йол – майстор на „Тънгме” (тръстикова рогозка)
• БЕ Йо-соп – майстор на „Онгги” (глинени изделия)
• ЯНГ Йонг-хо – майстор на „Танчхонг" (украсяване на части от дървени сгради с петте цвята – син, червен, жълт, бял, черен)
• ЧХУЕ Гьо-джун – майстор на „Ипса” (Сребърна или златна гравюра върху метална основа)
• ОМ Ик-пхьонг – майстор на „Ок” (Нефрит)
• КУОН Хи-джа – майстор на „Самхе-джу“ (вид оризово вино)
• И Сонг-джа – майстор на „Сонгджол-джу”(вид оризово вино)
• ПАК Хьон-сук – майстор на „Хянгон-джу” (ритуално и тържествено оризово вино)
• И Донг-бок – майстор на „Самхе-соджу” (вид домашно оризово вино)

Прочетете още:
Корейски поети от началото на XX век в „Антология корейска поезия“

Сподели в: