ШиЗиПро – импровизационен театър – на 24 април

На 24 април, петък, от 21:00 ч., късно представление,  на сцената на театър "Открита сцена" – известен като "Сълза и Смях" – ул. "Г.С.Раковски" 127 ШиЗиПро ще представят своя импровизационен театър. Билети от 10 лв. и 15 лв. на касата на театъра.

На този ден професионална група за импровизационен театър „ШизиПро“ ще отбележи своя втори рожден ден с комедийно-музикално
представление, създадено изцяло на импровизационен принцип.

Комедийните спектакли на “ШизиПро“ са напълно импровизирани. Няма предварително подготвени пиеса, декори и костюми. Сцените се изграждат на момента, по думи, зададени от публиката.

В празничното представление ще видите нови формати на импровизационен театър, които ще се покажат за първи път на българска сцена и импровизационни игри от популярни световни телевизионни формати като „Whose line is it anyway“.

Кулминацията на спектакъла ще бъдат импровизирани песни – запазена марка на групата. Актьорите изпяват музикални сцени и песни с импровизирани мелодии и текст, вдъхновени от думи от публиката.

„ШизиПро“ се отличава от останалите групи по импровизационен театър с фокуса си върху така наречената „дълга импровизационна форма“ (от английски “longform”) – пълнокръвно представление от множество импровизирани сцени с обща история и тема.
Подобни формати се играят при огромен интерес в Чикаго, Ню Йорк, Лос Анжелис, Лондон, Амстердам, Копенхаген.

Групата „ШизиПро“ е създадена от Златин Цветков през 2013 година. В нея участват професионални млади актьори, минали през специална тримесечна подготовка върху принципите на импровизационния театър.

През последните две години основното представление на групата „Кажи си думата!“ е изиграно повече от 60 пъти при пълни салони и голям интерес.

Магията, която се случва пред очите на публиката и ги дарява с час и половина искрен смях, забавление и невероятни истории, ще завладее и вас. Заповядайте.

Сподели в: