Четвърто издание на Блок Кино от 30 юли

И тази година Блок Кино и ИКЕА идват на гости в твоя квартал, за да представят ново българско кино.

Дъждът спира и отиваме на кино в квартала! Това предлагат организаторите на Блок Кино. За четвърти път ще гледаме кино на открито в градинката пред блока. Ще може да видите някои от най-добрите български игрални, анимационни и документални филми от последните години. Входът е свободен!

Програмата на прожекциите е разделена в игрална и документална част. Като бонус организаторите са включили и няколко късометражни анимационни филми, сред които е и номинираният за Оскар анимационен филм на Тео Ушев “Сляпата Вайша”. В игралната програма присъстват нашумели заглавия като “Урок” и “Слава” на режисьорите Кристина Грозева и Петър Вълчанов, “И после светлина” на Константин Божанов с изключителния Бари Кьоеган, както и “Вездесъщият” на режисьора Илиян Джевелеков…

Документалната програма на Блок Кино ще срещне публиката с филми, които представят невероятни човешки истории и ни помагат да погледнем от различен ъгъл на света около нас. Героите на тези филми ще надскачат себе си, ще прескачат отвъд реалността, ще отварят и затварят граници, ще печелят и ще губят…

Локациите, на които ще се провеждат прожекциите, са разнообразни и съчетават урбанистична среда и природен пейзаж – от училищния двор с гледка към Витоша в квартал Княжево до езерото в квартал Дружба.

Две прожекции все още търсят своите квартали, но за повече информация следете страницата на Блок Кино!

Първата прожекция ще бъде на 30-ти юли от 20:45 в двора на 26 СУ “Йордан Йовков” в квартал Княжево, когато ще гледаме любимия на публиката пълнометражен филм “Маймуна” на режисьора Димитър Коцев-Шошо и необикновения късометражен филм “Самотните нощи на един вестоносец” на Андрей Кулев.

Цялата програмата и локациите можете да намерите на сайта на Блок Кино и на страницата на проекта във Faceboook. На всяка прожекцията ще има и детски кът, осигурен от ИКЕА, където децата ще могат да се забавляват! Блок Кино е част от календара на културните събития на Столична община за 2018 година.Организатор на проекта е Сдружение АС.

За три години Блок Кино и ИКЕА направиха задължителни срещите под открито небе с хубав нов български филми. Публиката е гледала над 100 игрални, документални и анимационни филми на повече от 50 квартални прожекции. За да продължим добрата традиция, както казват най-малките: “Готови, на старта…БУМ!” – Блок Кино 2018 започва!

Сподели в: