Фестивалът A to JazZ ще покаже най-богатата си програма към момента от 6 до 8 юли

Био бар и стилни пикник кошници са част от изненадите на фестивала A to JazZ

Тази година силната музикална селекция на A to JazZ не е единственото, с което фестивалът ще блесне в Южен парк 2 на 6, 7 и 8 юли. Освен качествената музикална програма, A to JazZ  се превърна в дългоочаквано събитие и заради способността му да надскача себе си, предлагайки на своите гости по нещо ново всяка година. Осмото издание обещава един още по-богат фестивал, пълен с удобства и новости, които да направят изживяването още по-елегантно и незабравимо.

Едно от нещата, които A to JazZ предлага на публиката си за първи път, е стилна „джаз пикник кошница“, която съдържа всичко необходимо за споделени  фестивални моменти на открито: специално одеяло за пикник, бутилка хубаво вино, италиански деликатеси и чаши за четирима ще бъдат подредени в красива плетена кошница. Тя може да бъде закупена предварително на сайта на A to JazZ и ще очаква притежателите си на фестивалния щанд по време на събитието.

Организаторите са помислили и за привържениците на здравословния начин на живот, с първия Био бар по време на музикален фестивал. Той ще предлага вкусни и натурални салати, сандвичи, сурови десерти и още полезни, енергийни храни и био напитки, специално за почитателите на A to JazZ. Познатият от миналогодишното издание на фестивала Speed.Bar, отново ще обслужва „виртуално“ през браузъра на телефона. Мащабното събитие въведе успешно платформата за бързо и качествено обслужване още в предишното си издание, като предимството на този бар е, че вместо да чакат на опашка, за да поръчат питие, посетителите избират продукта през смартфона си, заплащат онлайн със своята дебитна или кредитна карта и само след минути получават известие, че могат да вземат готовата си поръчка от Speed.Bar.

Едно от най-важните нововъведения тази година ще бъде стартът на платформата A to JazZ TALKS, предназначена за професионални дискусии и уъркшопи на теми, свързани с развитието на джаза и импровизационна музика в Европа и света. Инициативата има за цел да създаде среда за обмен на опит, идеи и развитие на партньорства. Всички желаещи могат да се включат с предварителна регистрация до 3 юли тук. Първият ден, 6 юли, конференцията ще бъде посветна на темата „Европейски джаз без граници“, а на следващия – 7 юли, тема на фокус ще бъде „Дамите в джаза“.

По традиция Арт-базарът ще представи нова селекция от креативни изложители, които да покажат своите изкуство, дрехи и аксесоари, а най-верните фенове на A to JazZ ще могат да се „облекат в джаз“ с официалния мърчандайз, изработен от Rush Streetlife.

Не на последно място в рамките на фестивала ще се проведе и специална музикална работилница за деца – A to JazZ KIDS. Както всяка година, образователната програма още разкаже историята на джаза по забавен начин с детски игри, така че да събуди у малчуганите любов към мелодията и ритъма. A to JazZ KIDS ще се проведе на 7 и 8 юли от 10:30 сутринта в Южен парк II. Пълната програма можете да видите тук.

Входът за A to JazZ Festival 2018 е свободен. Фестивалът се провежда с изключителната подкрепа на Столична община, Министерство на културата и Фондация “Америка за България”.

Следвайте официалните хаштагове на събитието #atojazz, #atojazzfestival, #atojazz2018

Сподели в: