Фестивалът „Панаир на младите – SITE-SPECIFIC Theatre“ 2018 между 1-5 октомври

Единадесетото издание на единствения SITE-SPECIFIC театрален фестивал в България – „Панаир на младите – SITE-SPECIFIC Theatre“ 2018 ще се проведе в периода 1-5 октомври. Във всеки от дните в едно нетрадиционно и непознато за публиката театрално пространство, зрителите ще имат възможност да видят по един авторски спектакъл.

Единствено по време на фестивала две от недостъпните и потайни пространства в Младежки театър „Николай Бинев“ ще бъдат отворени за публиката, която освен на вълнуващ театър ще има удоволствието да се наслади и на два джаз концерта. Нека заедно се докоснем до магията на SITE-SPECIFIC театъра.

SITE-SPECIFIC театърът е вид сценично представяне, вдъхновено от конкретно специфично пространство, което не разполага с традиционните представи за сцена и салон

„Панаир на младите – SITE-SPECIFIC Theatre“ 2018 ще предложи на своите гости два концерта на 1 и 5 октомври от 22:00 часа в Клуба на актьора в Младежки театър „Николай Бинев“. На 1 октомври концерт ще изнесат Harlem Jazz, а за страхотната атмосфера по време на закриването на 5 октомври в 22:00 часа ще се грижат музикантите от Hot Club de Plovdiv.

В рамките на 5-те фестивални дни – от 1 до 5 октомври 2018, спектаклите на младите артисти ще придадат истински творчески смисъл на специфичните и нетрадиционни локации в Младежки театър „Николай Бинев“.

Всеки проект ще бъде представен 3 пъти в рамките на своята премиерна дата – от 18:00, 19:30 и 21:00 ч. Цената на билета е 6 лева.

Официална програма на „Панаир на младите – SITE-SPECIFIC Theatre“ 2018

 1 ОКТОМВРИ /ПОНЕДЕЛНИК/

18:00, 19:30 и 21:00 ч. „Портретът“

ЛОКАЦИЯ Пространство „M1”

Пърформанс на: Бояна Бъчварова, Лорина Камбурова и Мариана Георгиева

„Портретът“ е проект на границата между театъра, изобразителното изкуство и пърформанса, който изследва тънката и чувствителна връзка, която се изгражда между

твореца, произведението и публиката в процеса на създаване на една картина. Кой е по- силен – човекът или артистичният импулс? По какъв начин тяхната взаимозависимост

минава през призмата на зрителя „тук и сега“? Как тялото, образът и пространството се провокират взаимно, за да създадат „портрет“ на едно преживяване?
22:00 ч. Концерт на Harlem Jazz

Harlem Jazz е поредица от концерти, която пресъздава музикалната атмосфера на джаз сцената в Харлем, Ню Йорк през 60-те години на миналия век и новите стилове, които се появяват в този период. Експлозивна комбинация от фънк, калипсо и ударна доза грууви boogaloo!

Роко Захариев – тромпет

Петър Георгиев – китара

Димитър Карамфилов – контрабас

Концертът ще се проведе в Клуб на актьора в Младежки театър „Николай Бинев“ (вход откъм ул. Малко Търново)

2 ОКТОМВРИ /ВТОРНИК/

18:00, 19:30 и 21:00 ч. „Подводие“

ЛОКАЦИЯ Климатичната инсталация

Интерактивен мултимедиен пърформанс на Николина Недялкова и Любомир Минчев – Zero One

Публиката попада в капсула, носеща се дълбоко из подводието. Там тя ще срещне обитателя на плавателния съд. Той ще бъде водачът на това пътуване, затова е важно новодошлият екипаж да намери общ език на комуникация с него. Публиката играе важна роля в развитието на събитията, затова с влизането си на борда тя вече няма да е „публика“, а „екипаж“. В Подводието комуникацията е звуково-визуална импровизация. Тя следва развитието на сюжета, заложен в пространството чрез използвания инструментариум – свързани помежду си звукови конструкции и видео инсталации. Екипажът на подводната лодка ще трябва да се справи с разрешаването на загадката, до която ще стигне по време на пътуването. Отговорите ще бъдат там, но ще следва да се предприемат действия, за да завърши това пътуване там, откъдето е започнало. Или пък не съвсем.

3 ОКТОМВРИ /СРЯДА/

18:00, 19:30 и 21:00 ч. „Черната кутия“

ЛОКАЦИЯ Пространство „M1”

Автор и Режисьор Теодора Георгиева

Участват: Петър Петров и Ели Колева

Зелена поляна, обсипана със цветя. Слънцето свети. Много човечета весело тичат и се смеят. Едно малко човече върви приведено, запушило уши, закрило очи. Спряло се до една черна кутия. Влязло вътре. Затворило капака. Едни човечета искали да влязат при него. То не ги пускало. Други го викали навън. То не излизало. Минали дни. Седмици. Месеци. Човечето не излизало навън. След много години отворило кутията. Много бавно се показало навън. Огледало се. Надало изплашен вик и се прибрало. Затворило капака. Навън слънцето огрявало цветята, тревата и многото весели човечета. Завалял дъжд. Всички се скрили под едно дърво, смеейки се. Дъждът се усилил. Всички се затичали към високата част на хълма. На поляната останала само черната кутия. Дъждът продължавал да вали. Поляната се превърнала в река.

4 ОКТОМВРИ /ЧЕТВЪРТЪК/

18:00, 19:30 и 21:00 ч. „Вътрешният глас“

ЛОКАЦИЯ Климатичната инсталация

Автор Теодора Георгиева

Режисьор Любомир Колаксъзов

Сценограф Цецка Ивайлова

Участва Живко Джуранов

В неуютното време на престъпност, корупция и насилствена смяна на властта, четирима наемници-неудачници застъпват поредната си нощна смяна. Но тази вечер дежурството им бива прекъснато от нещо, срещу което оръжията са безсилни. Бездуховността им влиза в битка със свръхестествените сили, изправени пред тях. Къде е границата между сюрреалното и безумната действителност, в която живеят нашите не-герои? Къде е истината и колко всъщност струват любовта и правдата, когато господства желанието за власт и всяка разпра свършва с кръв? „Хамлет“, прочетен през очите на маргиналите, прочетен така, че въпросът „Да бъдеш или не?“ потъва в празното пространство между сградите, а отговорът е един единствен глух изстрел.

5 ОКТОМВРИ /ПЕТЪК/

18:00, 19:30 и 21:00 ч. „Прометей“

ЛОКАЦИЯ Пространство „M1”

Режисьор Стефан Прохоров

сценограф Кети Маринова

Участват: Веселин Петров, Любомир Желев, Мартина Кръстева

„Прикованият Прометей“ е най-българската антична драма. „Прометей“ е спектакъл за страданието като основно действие, занимание, мисия. Приковани за усещането, че „по света“ и „у нас“ са различни неща, тръгваме на път към мотивите да престъпиш закона. Търсим път към ежедневието на болката. Търсим обяснение за гордостта от мъката. „Прометей“ е въпрос към поколението преди нас.

„Прометей“ по „Прикованият Прометей“ от Есхил и други текстове.

22:00 ч. Концерт на Hot Club de Plovdiv

Hot Club de Plovdiv се обединява около стремежа към автентичното за средата на XX век звучене и виртуозността на Джанго Райнхард и Стефан Грапели. Музиката на квартета води към динамично и увлекателно пътешествие през времето до „златните години на европейския джаз“.

Петър Койчев – китара

Любомир Толумбаджиев – цигулка

Момчил Ангелов – китара

Александър Леков – бас

Концертът ще се проведе в Клуб на актьора в Младежки театър „Николай Бинев“ (вход откъм ул. Малко Търново)

За повече информация може да посетите сайта на Младежки театър „Николай Бинев“ или Фейсбук събитието на „Панаир на младите – SITE-SPECIFIC Theatre“ 2018.

Билетите за спектаклите са изключително ограничен брой и се препоръчва по-ранното им закупуване на касата на театъра или на www.mlt.bg. Билетите ще бъдат пуснати в  продажба на 21 септември.

Сподели в: