Училище за бъдеще събра 80 професионалисти от образованието с оптимизъм за бъдещето

През изминалия уикенд в Банско се събраха учители и директори на училища от цяла България на национална конференция “Училище за бъдеще”, в която вдъхновяващи лектори от областта на образованието и дигиталните комуникации вдъхновиха и разкриха неподозирани възможности за промяна на ежедневната работата на всяко българско училище. Всеки родител, учител, човек би следвало да радува за промяна в образованието ни. Защото без стабилно образование днес няма как да има каквото и да е утре.

Промяната е възможна, ако всеки един учител я пожелае. Само когато това се случи, когато учителите задвижат колелото, ще успеем да обърнем посоката. Важно е децата ни да се чувстват вдъхновени, да имат реални модели и начини да достъпват лесно информацията, която ги заобикаля.

“Училище за бъдеще” стартира с Ваня Ананиева от Интелект и Жюстин Томс от Ей Би Си Дизайн. Дни след конференцията – Училище за бъдеще е в сърцата на повече 70 учители и директори от над 50 населени места.

Истинското мерило за доброто образование е не само високото интелектуално развитите на децата, но способността им да бъдат добри хора. А добрите хора се възпитават от добри родители и добри учители.

Следващо издание на Националната конференция „Училище за бъдеще“ се планира за месец март 2019 година.
Подробностите са на сайта на „Училище за бъдеще“

Сподели в: