Уникална книга-албум на оперната прима Галя Йончева

В навечерието на Коледните празници „Сиби“ издаде уникалната книга-албум за операта на изтъкнатата изпълнителка Галя Йончева. Луксозното издание е с твърда корица и е най-добрият подарък за любителите на това сложно и многопластово изкуство, както и за всички, които искат да надникнат зад завесата на оперния спектакъл и да почувстват „отвътре“ неговата магия.

Авторката Галя Йончева е една от примите на Софийската опера, работила на нейната сцена в продължение на 22 години. Книгата „Отвъд завесата“ е обобщение на нейната успешна кариера. В първата част – „Изповед за операта“, Галя Йончева отвежда читателя по дългия и труден път на оперния артист, разкрива му как се изработва музикалната партия и се създава драматичният образ. Споделя какво са били за нея репетициите, представленията, камерните изяви, сцената, публиката и успехът. Разказва за изграждането на ролята като симбиоза между музика и драма, за партньорите, колегиалността и за преодоляването на многобройните предизвикателства. Във втората част – „Щастието да си в образа“, авторката споделя тайнството при сътворението на осем от тридесет и четирите оперни героини, в които се е превъплъщавала, и които са я обогатили най-много. От тази изповед младите оперни артисти могат да почерпят опит и да намерят собствена ориентация в творческите си търсения.

Книгата-албум за операта „Отвъд завесата“ е илюстрирана с повече от 150 уникални фотографии от личния архив на Галя Йончева. Снимките на сцени от представления, както и на ноти от самите опери, са поместени там, където текстът се нуждае и от картинно възприемане, с което се улеснява и засилва вълнуващият ефект на разказа.

Така страниците на луксозното издание „оживяват“ във фотографиите, и досегът с книгата се превръща в празник за сетивата на читателя.

Сподели в: