Топ 5 на най-добрите подаръци за имен ден

Отбелязването на именните ни дни е православна традиция и най-добрите подаръци са свързани пряко с този факт. Ако искате да зарадвате някого на неговия празник, то задължително трябва да му направите запомнящ се подарък. Дори и да е символичен дар, нашият съвет е да не се явявате с празни ръце. В българските обичаи, децата се кръщават на светци, на родители, на близки, а понякога и на кръстника, който ги кръщава. Ако детето има повече от един имен ден, то се счита, че трябва да празнува на този, който е и имен ден, на човека на когото е кръстен. Нека да видим кои са топ 5 най-подходящи подаръци, които можете да изберете.

Гривна с буква

Няма да скрием, че това ни е любимият подарък от тази класация. Той е мил жест към името и към самия човек. Ако желаете да направите подаръкът още по-късметлийски, можете да изберете и гривна с буква и червен конец подобни на тези в СОМАХА. Вариантите и моделите, които се изработват са безброй. Напълно възможно е да изпишете дори цялото име на човека на самата гривна, на плочка или пък буквите да са лазерно изрязани и закачени за верижката. Ако имате представа какви бижута носи човека, съвсем спокойно ще откриете и модел гривна с буква, който да му допадне.

Сребърна икона

Иконата е прекрасен подарък за имен ден. Ако пък изберете и светията, на когото е кръстен именника, то тогава, можете да отправите посланието, да го закриля години напред. Иконата може да бъде сребърна или златна и то във всякакви размери. Джобните малки иконки пък са прекрасен подарък за пътуващите. Можете дори да ги надпишете с инициалите на човека.

Кръстче от злато или сребро

Независимо дали изберете гривна, колие или висулка кръстче, ако я подарявате на именник, то е добра идея да гравирате името или инициалите му. По този начин, подаръкът освен скъп ще бъде и личен. Ако ви допадне златна гривна с кръст, то съвсем спокойно можете да я гравирате от вътрешната част без да е прекалено видимо. Същото се отнася и за колие или пък за висулка.

Табелка с името

Ако човекът работи на бюро или пък току що се е нанесъл в нов дом, то няма нищо по-подходящо от табелка с името му. Може дори да изберете табелка с име, която и да е лазерно гравирана с някой символ, цветя или други знаци. Възможно е да добавите закачлив надпис, но само ако знаете, че той ще се зарадва на шегата. Ако табелката с името ви се струва прекалено малка, то можете да му подарите цял плакет. Това е и следващия ни подарък от списъка.

Източник: https://somaha.bg/

Сподели в: