Тенденции в интериорния дизайн за 2022

Макар и настоящата 2022 година вече да не е толкова нова, никога не е късно за няколко модерни интериорни идеи, от които да се възползват новодомците или просто жилищните ентусиасти, които обичат периодично да разнообвазяват домашната си среда. Не губете време, а почерпете вдъхновение от нашите внимателно подбрани предложения за изграждане на вашето приказно и магично пространство. 

Добавяйте смело декоративни пана за стена

Какво по-красиво и естетично от правилно подбрано пано за стена, което да играе ролята на ключов акцент във всяка една стая, в която решите да го положите? Независимо дали ще се спрете на флорални и животински елементи, пейзаж или сложна абстракция, чрез него имате уникалния шанс да придадете точния облик и стил на помещението, който желаете. 

Включете плетени елементи

Бабите ни съвсем не са били демоде, като в относително близкото минало сами са си плетяли своя собствена украса за дома. Напротив, като истински далновидни и мъдри дами, те сякаш са усетили, че тази тенденция ще се върне на мода и са се погрижили да имаме минимум по няколко плетени каренца или покривки, които да се съчетаят изключително органично с останалите предмети в скромното ни жилище. 

Ярките цветове не са табу

Ако до преди няколко години жълт или ярко червен кухненски плот би предизвикал сърдечен удар у потенциалните притежатели на жилища, то сега интериорните дизайнери могат доста по-лесно да ги привлекат за подобна кауза. Нещо повече – хората търсят този ефект съвсем съзнателно, за да придадат на дома си уникалност, дързост и уникален стил, който трудно се изкопирва.

Заложете на устойчивия дизайн

Естествените материали и т.нар. “биофилия” са теми, от които никой не може да избяга, а за щастие не е и нужно. В съвременния динамичен начин на живот, в който бавно, но сигурно се отдалечаваме от природата, идеята да направим жилището си малък и уютен оазис всъщност е доста привлекателна. 

Друго важно предимство на подхода е екологичността и мисълта за изграждане на жилище, съставено изцяло от безвредни за планетата материали. Основни такива са регенерираната дървесина, рециклираните стъкло и метал, както и устойчиви тъкани.

Съчетайте личностното и работното

В условията на работа от вкъщи, в които мнозина от нас изненадващо се намериха, е изключително важно да се обособят лично и работно пространство, които да дефинират границите ни и да ни помагат да се настроим на съответната умствена и физическа честота. Затова, ако тепърва ви предстои да проектирате и обзавеждате жилище, не забравяйте да предвидите кът с бюро, от който да работите спокойно и необезпокоявано.

Умен дом – защо не?

Щом се намираме по средата на 2022 година, няма как да пропуснем темата за техническите иновации. Т.нар. смарт устройства – контакти, климатици, термостати и всякакви други джаджи – стават толкова популярни, колкото са и удобни и лесни за боравене. Проектирането на един умен дом може да донесе много допълнителни предимства като защита на възрастни хора и деца от инциденти и влизания с взлом, както и ненадминато равнище на автоматизация и синхронизация на всички компоненти в жилището, която да спести време и да ни донесе чувство за удобство и комфорт. 

Сподели в: