Теди Русева пред Kafene.bg: Любовта ни прави открити и летежни

Теди Русева (Тиара) е българска актриса и певица. Родена е на 25 октомври 1991 г. в гр. Бургас. 

На 26-ти юни излиза дебютното видео на към песента ѝ „Искам“. Младата изпълнителка е позната от тв формата „Пееш или лъжеш“. От малка е запалена по изкуствата и с влечение към сцената. Теди е внучка на композитора на бургаския „химн“ – „Бургаски вечери“ Иван Коларов.

Завършва театрално изкуство в НБУ и е в трупата на Театър БХАЛГ, също е позната като асистентка на илюзиониста Зайн, с когото направиха грандиозно магично турне, което му донесе титлата „Илюзионист на годината“.  Дипломирала се е с „Домът на Бернарда Алба“, партнирайки си с Цветана Манева.

Вижте какво разказа талантливата млада жена пред Kafene.bg.

-През юни месец излиза дебютната Ви песен „Искам“. Как се роди тя?

-През 2016 година Атанас Нейчев организира конкурс за текст на българска песен и ме покани да журирам. Победителка стана Цвети Стоилова, а аз бях избрана да запиша песента. 4 години по-късно, с помощта на режисьора Емилиан Дечев и подкрепата на Столична община, видеото е факт. Аранжиментът е дело на Християн Иванов.

-Какво е посланието ѝ?

-“Искам” е типична песен за любовта, но и от името на любовта. Може да е клише, но тя ни прави открити и летежни.

-Вие сте и актриса, какво е общото между музиката и филмовото и театрално изкуство?

-От малка исках да съм на сцена, правех си домашни концерти всяка вечер, сменяйки “ролите” на водеща, танцьорка, певица. Актьорското майсторство ти позволява да изживееш няколко живота, превъплъщавайки се в различни образи. Изкуствата при мен са на принципа – колкото повече, толкова по – добре. Смятам, че не си пречат, а напротив – помагат да се развиваш като артист.

-А кое от двете начинания Ви доставя по-голямо удовлетворение?

-Всеки тип изява има своето обаяние, обичам и сцената, и киното, и надявам се да предстоят и повече музикални изяви.

-Всъщност сте позната на аудиторията от телевизионния формат „Пееш или лъжеш“. Какво Ви даде това шоу?

На първо място страхотно изживяване, донякъде повече публичност, контакти с хора, но най-вече самочувствието, че мога да правя и това.

-Друг любопитен факт е, че сте внучка на композитора на бургаския „химн“ – „Бургаски вечери“, Иван Коларов. От него ли сте наследила таланта си?

-Надявам се да съм наследила таланта му, майка ми е поетеса и художник, така че определено любовта към изкуствата е в кръвта ни. Той е композирал химна на града ни едва на 15-годишна възраст, работил е с илюзионисти и театри, това също е сходство с моя път. За съжаление, не е доживял да ме познава, а щеше да е наистина чудесно да имам съветите и подкрепата му.

-Бихте ли разказали и за работата си с илюзиониста Зайн?

-Йордан Янев – Зайн е мой съученик и приятел, още преди да се превърнем в Зайн и Тиара през 2011 година. Той се занимава с фокуси от 8 -годишен, а аз явно съм се оказала на правилното място в правилния момент и така 9 години покоряваме български и световни сцени заедно. През 2018 година имахме успешно турне в 9 града.

-Какви са следващите Ви творчески проекти?

-Надявам се да успеем да осъществим второто турне в 16 града, което се отмени поради ситуацията в страната. Сцената определено ми липсва. Но времето на изолация ми даде възможност да напиша няколко песни, така че, живот и здраве, проекти ще има. Нека всички читатели също са живи и здрави, за да има кого да радваме с изкуство!

Сподели в: