Селин Дион с нов френски албум – "Encore un Soir"

В края на август Селин Дион ще зарадва почитателите си с нов френски албум. Той носи заглавието "Encore un Soir" ("Още една нощ") и ще излезе на 26 август от Вирджиния Рекърдс/Sony Music в стандартна и делукс версии в следните формати: дигитална версия във всички легални платоформи за даунлоад и стрийминг, CD и винил.

„Encore un Soir“ е 26-ият студиен албум в дискографията на певицата и 14-ят френскоезичен проект в кариерата й. Това е първият албум, който Селин Дион записва след тежката загуба на съпруга й, Рене Анжелил, през януари т.г.

Прес отделът на Sony Music Canada, компанията, за която записва Селин Дион разпространи следното съобщение от певицата: “Щастлива съм да обявя, че новият ми френскоезичен албум, „Encore un Soir“, е готов. Рене ме накара да му обещая, че ще завърша албума и ще се върна на сцената. Той настояваше до последния си ден, че шоуто трябва да продължи…“.

Едноименният сингъл от албума “Encore un soir”, който излезе през май т.г., е написан от големия френски композитор Жан-Жак Голдман. Селин се обръща с лична молба към носителя на редица престижни награди, включително и Грами, да напише песен за новия й албум, след като за последен път работят заедно преди 12 години. „Исках отново да се докосна до магията на Жан-Жак“ – споделя певицата, а композиторът добавя: „Селин дойде при мен с готова идея за песен. Искаше текстът да разказва за това как минава времето край нас и как пропускаме толкова неща в забързаното ни ежедневие. Когато живееш на прекалено бързи обороти, много често забравяш колко мимолетно е всичко“. 

„Encore un soir” е нежна и деликатна песен, в която за пореден път великолепният глас на Селин Дион разкрива цялата си красота и наситеност. Певицата посвещава песента на покойния й съпруг.

Селин Дион спази и още едно обещание към Рене: да се завърне на сцената. На 22/05 певицата излезе на на сцената на музикалните награди Билборд, за да изпълни класиката на Queen – “The Show Must Go On”. От края на юни стартира серия от концерти в Монреал (10 поредни вечери) и пет концерта в „Centre Vidéotron“ в Квебек, Канада ; девет поредни вечери в Двореца на спорта „Берси“ в Париж и в „Спортпалейс“ в Антверпен, Белгия.

"Encore un soir" съдържание:
  1. Plus Qu'ailleurs
  2. L'etoile
  3. Ma Faille
  4. Encore Un Soir (Album Version)
  5. Je Nous Veux
  6. Les Yeux Au Ciel
  7. Si C'etait a Refaire
  8. Ordinaire
  9. Tu Sauras
  10. Toutes Ces Choses
  11. Le Bonheur en Face
  12. A la Plus Haute Branche
  13. A Vous
  14. Ma Force
  15. Trois Heures Vingt (Remastered)

Сподели в: