Световното първенство по футбол в Катар 2022 – какво е новото и какво да очакваме?

Световното първенство по футбол в Катар 2022 се очаква с огромно нетърпение, като една от основните причини е нетипичният времеви пояс, в който се провежда. Всички футболни запалянковци се чудят как вмъкването на допълнителен турнир в един от най-интензивните състезателни периоди, а именно ноември – декември, ще се отрази на националните лиги. Предизвикателството е сериозно, особено за първенства от ранга на Висшата английска лига, които традиционно са най-натоварени точно в коледния период. 

Но това е само един от множеството любопитни въпроси, които феновете на футболната игра си задават. Други дилеми, естествено, са свързани с развръзката от самия турнир и включват щателен анализ на тема “световно първенство прогнози”, който да предскаже заветния победител. Правилното ми дефиниране би дало значително предимство в областта на залозите и практикуването на онлайн казино, затова нека да се опитаме да отговорим на някои основни питания.

Колко страни се класират на предстоящото световно? Кои са фаворитите за спечелване на турнира?

На Мондиала в Катар ще участват 32 страни, които се разделят в 8 групи по 4 отбора, като първите две от всяка продължават напред към етапа на директните елиминации. За съжаление на нацията България не успя да се присъедини към тях, а ще очаква с надежда по-добро класиране за следващото подобно спортно мероприятие. Сред другите отсъстващи се нареждат Русия по политически причини, Украйна – по чисто футболни и Норвегия. 

Отчитайки разпределението на страните по групи и потоците, в които попадат, за фаворити от разпространените футболни прогнози са сочени Бразилия, Франция, Англия и Испания. Малко по-назад, но също с добри шансове, се очертават Аржентина, Германия, Белгия и Холандия. 

Бразилия и Аржентина имат традиционно силни национални отбори, които гледаме относително често в регионалния турнир Копа Америка, и наистина можем да кажем, че се намират в конкурентна форма. 

Франция влиза със самочувствие като действащ световен шампион, а Италия – като европейски такъв. Белгия с футболисти като Кевин де Бройне и Еден Азар традиционно играе добър футбол, като винаги е скрит фаворит, който да обърка сметките на големите. Англия също се отличи с чудесно представяне на Европейското първенство миналата година, като мнозина считат нападателя ѝ Хари Кейн за фаворит за спечелване на Златната обувка. Въпреки че Испания и Холандия не се намират в най-добрата си спортна форма, никога не трябва да бъдат подценявани.

Ще участват ли Меси и Роналдо? Кого няма да видим в игра по време на турнира в Катар 2022?

Добрата новина за всички футболни фенове е, че легендите на нашето време, а именно Меси и Роналдо, ще вземат участие съответно за Аржентина и Португалия. Предвид напредналата им спортна възраст, най-вероятно това е последният голям спортен форум, на който ги виждаме, така че нека се насладим на безспортните им качества и да им пожелаем страните им да се задържат максимално дълго в турнира.

Като голям отсъстващ можем да посочим внушителния нападател на Манчестър Сити и Норвегия, небезизвестния Ерлинг Холанд, който прави впечатляващ дебютен сезон за новия си клубен отбор, нижейки попадение след попадение. Безспорно талантът и характерът му ще липсват и ще направят световното в Катар една идея по-неинтригуващо. 

Сподели в: