Светльо Витков пред Kafene.bg: Ще дадем всичко от себе си да стане един незабравим концерт

Този петък (3 юли) Светльо & The Legends и Контрол се качват не на виртуална, а на истинска сцена – на открито в “Мамунарника” за близо 3-часов супер концерт! Ще чуем предимно най-голУемите хитове на всяка от бандите, а купонът ще започне още от входа – с мерене на температура на публиката, раздване на ръкавици и възможност за феновете да си закупят маски с логата на двете банди.

Ето какво сподели за предстоящото събитие Светльо Витков специално за Kafene.bg.

-Здравейте! Предстои Ви концерт в „Маймунарника“ на 3 юли. Развълнуван ли сте да се срещнете с публиката след карантината?

-Вълнение от 4 бала нямам. По-скоро съм нетърпелив да излезем пред публика. Тази китайска… гадост удари всички, но най-вече артисти, музиканти, певци и… балетисти. Удари културата жестоко. Творец и изпълнител без пряк контакт с публиката не изпитват удовлетворение от работата си, както и нямат средства, за да продължат. Това не е Инстаграм или Фейсбук.

-Какво сте подготвили на почитателите си?

-Не сме свирили почти половин година пред публика. Нямаме търпение да го направим, но ще спазим някои ограничителни мерки като продажба на билетите на 50% от капацитета на заведението, въпреки че не е задължително. Така тези, които се притесняват да им влизат в социалната дистанция, ще могат да се наслаждават на концерта без страх. Отделно ще раздаваме ръкавици за еднократна употреба на входа. Както и ще проверяваме с дистанционен термометър влизащите. Който е с температура, ще му бъде върната сумата за билета, но няма да бъде допуснат вътре.

Феновете ще могат и да си закупят маски за многократна употреба с логото на бандите. А какво сме подготвили като изпълнение ли? Най-доброто от Хиподил, Контрол, Светльо& the Legends, както кавъри на Криско, Графа и Михаела Филева… Иначе сериозно, ще дадем всичко от себе си да стане един незабравим концерт.

-Как Ви се отрази оставането вкъщи и изолацията?

-Отвратително, разбира се! Ако човек е монах, няма да му направи впечатление, но ако е социално и възрастово активен, изолацията го превръща в затворник. Хоум офиси, онлайн обучение… Не са ли достатъчни компютрите и смарт телефоните, които ни превръщат в самодостатъчни зомбита, та трябваше и тази пусната зараза и паника? Все пак не е чума. От март до сега от коронавируса са загинали по-малко хора, отколкото от катастрофи. Страхът лесно преминава в агресия. Сценаристите на коронавируса знаят добре това. Първи бяха американците. Да видим докъде ще стигне.

-Творихте ли през карантината?

-За другите не знам. Мога да кажа за себе си. Изкарах едно ново парче и направихме видеото към него. Режисьор е Боян Карамфилов. “На три морета” се казва. Има го в You tube. Няма го по телевизиите.

-За какво Ви се пее напоследък?

-За същото, за което винаги съм пял. За надсмиване над лицемерието, простотията, и наглостта. За осмиване на фалша и чалгата. За псуване на безочливите печалбари и тарикати. Както и за хубавите неща: бира, купон, приятели, забавление, любов и секс.

-Какви концерти Ви предстоят през лятото?

-Всичко отпадна от планираните участия и концерти. Началото на карантината съвпадна с първия ден от турнето на групата ни. Кофтито е, че усещам нагласа на управляващите да се опитат да ни върнат по домовете за втора карантина, но това няма как да стане. Ние, музикантите, артистите и певците не сме работили и не изкарваме пари от половин година. Никой не подпомогна бранша. Държавата абдикира не само от тези професии. Гладът ни вече е равен на страха. Това не може да продължава, колкото и да е изгодно на политическото статукво.

-А какви са следващите Ви творчески проекти?

-Песен и видео за гей парада! Като се замисля… и за всички паради и парадиращи същества, които са си повярвали колко са велики. Разликата между парад и пародия е много тънка.

Сподели в: