Руши направи новото видео на Остава

Остава са готови с ново видео с уникален дизайн, чийто режисьор е Руши Видинлиев. Предпремиерата на клипа на Rock`n`Roll Song Designer ще се състои на 25 септември от 18.00 часа в Sofia Live Club. По-късно същата вечер и на същото място бандата ще забие на живо. Концертът им започва в 23.00 часа, билети – на входа на клуба. Освен песни от последния си албум, групата ще изсвири и добре познатите парчета "Шоколад" и "Ще дойдеш ли с мен?".

Клипът към актуалния сингъл на бандата Rock`n`Roll Song Designer е режисиран от Руши и е част от поредицата stop-motion филмчета, които той напоследък прави.

Руши: „Много лесно се измисля за Остава, защото музиката им е като различни сцени от филми. А като група носят онзи добър баланс между рокенрол его и анонимността на гаражна банда. Адекватни са.”

Ето какво казва и Свилен Ноев, вокал на Остава за новото видео, живота, вселената и всичко останало:

Клипът е доста пънкарски, много добре отразява песента Rock and Roll Song Designer. И е революционен за България, и въобще за рок клип.
А ако освен това искате да чуете и двайсетина  рок песни от четирите ни албума, заповядайте в Sofia Live CLub 25.09, 23.00 часа.”

Rock’n’Roll Song Designer е трети сингъл от последния (почти) едноименен албум на групата „Rock`n`Roll Song Designers?”, издаден от Вирджиния Рекърдс. Парчето се завъртя по радиостанциите през юли. След предпремиерата на видеото за българските медии следвашия петък, то ще се завърти и в музикалния ефир.

Идеята, рисунките и реализация в Rock`n`Roll Song Designer са изцяло на Руши. Първата кратка история от поредицата „движещи се картинки” се появи през август и беше видеото към Local Time (създадено в Париж, Милано, София и Белозем) от последния проект на Руши – Post Sleep.

Съвместната работа между Остава и режисьора ще продължи. Вече се мисли за следващия клип на групата към песента Tomorrow. 

„Rock’N’Roll Song Designers?” е четвърти студиен албум за Свилен Ноев (вокали), Георги Георгиев (китари, вокали), Даниел Петров (барабани) и останалите членове на една от най-популярните бг банди за всички времена. Продукцията на алтърнатив иконите включва още хит синглите „Sex In The Morning” и „Baby”, новия  Rock`n`Roll Song Designer плюс още 7 парчета на английски и едно на български („Паралелен свят”, в изпълнение на Жоро).

Сподели в: