Роман на Дан Браун с рекордни продажби

Броени дни след премиерата на новия роман на Дан Браун – "Изгубеният символ", авторът постави нов рекорд по купуване на книгите му. Само за ден англоезичната публика изкупи милион екземпляра с твърди корици. За 24 часа в Англия са изкупени 300 000 бройки, което доведе до спешно отпечатване на още 600 000 екземпляра. Премиерата на романа с главно действащо лице проф. Лангдън, бе на 15 септември.

Според експерти романът най-вероятно ще задмине предишният бестселър на Браун –"Шифърът на Леонардо", който беше продаден в 80 милиона екземпляра.

Действието в "Изгубеният символ" се развива във Вашингтон и е свързано с масонството. Историята е за издирване на древни документи, отнесени към епохата на кръстоносците и прочутия през Средновековието Орден на тамплиерите. След разгрома му останалите живи негови представители емигрират в Шотландия и поставят началото на съвременното масонство.

Главният герой отново е харвардският професор Робърт Лангдън. Подобно на "Шестото клеймо" (2000) и "Шифърът на Леонардо" (2003) поредният трилър на Дан Браун разгадава кръстословици, анализира живописни платна и декодира послания.

Сподели в: