Първата Voice Academy отваря врати в София

Първата по рода си в България Voice Academy отваря врати в столичния квартал Симеоново. Над 40 млади музикални таланти ще се обучават в музикалната школа. Приемът в академията става на базата на кастинг – най-обещаващите млади изпълнители печелят стипендии.

Музикалната школа за млади таланти предлага комплексно вокално, танцово и сценично обучение. Voice Academy има амбициозната задача да развива способностите на младите изпълнители и да ги подготвя за българската и световната сцена не само като певци, но и като завършени артисти. 

Академията приема само 45 ученици в четири възрастови категории – от 3 до 6 години, от 7 до 11 години, от 12 до 16 години и над 16 години. Развитието на талантите ще се следи от опитни преподаватели и популярни български изпълнители, партньори на школата. Най-добрите сред възпитаниците на Voice Academy ще получат шанс да бъдат продуцирани, а най-талантливите деца от всяка от четирите възрастови групи ще се борят за получаването на годишна стипендия.

За да станат част от Voice Academy всички кандидат-ученици преминават през специален кастинг, чрез който се определят децата с най-голям потенциал. Първото прослушване в търсене на таланти се състоя през юли 2009 г., а специален гост в журито беше известният певец и танцьор Орлин Павлов. Другите членове на комисията бяха наложилите се изпълнители и музикални педагози Петя Данкова, Камелия Данкова и Снежана Бахчеванова – преподаватели в школата.

В края на октомври предстои втори кастинг, като този път талантите ще бъдат оценявани от Белослава.

Допълнителна информация за Voice Akademy можете да намерите на www.voiceacademy.bg, както и да посетите школата в „Дните на отворени врати” между 1 и 15 октомври 2009г.

Сподели в: