Пролетен базар на книгата 29 май-3 юни 2018

Парк НДК, шатра А, щанд А8

1 юни, 19:00 ч. – Перото, НДК, Премиера на дебютната стихосбирка на Бистра Величкова „Бог в очакване на дилъра“. Болезнен и суров калейдоскоп на съвременността ни, побрал множество стъкълца, всяко от които е запечатало късче от многопластовия сюжет на живота. Нечия пестеливо разказана история, която започва преди стихотворението и продължава след последния стих..“ (Аксиния Михайлова)

„Бистра Величкова говори от името на изхвърлените от редиците на успяващите. Нещастно влюбени, подминати от късмета, пияни и наркотизирани, бълнуващи изминалото и идващото време.“ (Палми Ранчев)

2 юни, 17:00 ч. – Среща с автограф с Владислав Христов, нигата му с публицистика „Продължаваме напред“ и стихосбирката „Обратно броене“.

„Кратките публицистични текстове, памфлетите и жлъчните фейлетони, събрани в този сборник, показват пределно ясно неотстъпчивата позиция на автора към онези неща от днешния ни живот, които вече сме на път дори да престанем да забелязваме.“ (Христо Карастоянов)

„В тази книга Владислав Христов е осъществил баланс между лаконичността и осмислянето. Обратното броене на зрелостта е започнало.“ (Силвия Чолева)

2 юни, 18:00 ч. – Среща с автограф с Росен Кукушев и стихосбирката му „След опиянението“.

„В своята стихосбирка „След опиянението“ Росен Кукушев ползва една „сгъстена“ поетика. В този смисъл, макар и доста различна, неговата поезия напомня за Николай Кънчев. Не е лесна за четене, но няма празни редове. Тя не е за читатели, които търсят традиционна поетичност и романтика, а за тези, които изпитват удоволствие от трудното, задълбоченото четене.“ (Владимир Левчев)

3 юни, 13:00 ч. – Среща с автограф с Бистра Величкова и стихосбирката ѝ „Бог в очакване на дилъра“

Сподели в: