Програмата на Младежки театър „Николай Бинев“ за месец декември 2018

Програмата на театъра ще зарадва, както малките, така и големите зрители, тъй като само в рамките на три седмици две представления ще имат своята премиера на Голяма и Камерна сцена.

След спектаклите „Седемте козлета и вълкът“ и „Таласъма Тропалан“, студентите от 4-ти курс по актьорско майсторство за куклен театър, поемат по пътя на едно ново и вълнуващо предизвикателство.

На 6 декември от 19:00 ч. ще бъде премиерата на едно от най-обичаните и красиви български заглавия за деца – „Бяла приказка“ от незабравимия Валери Петров. Любимата история на няколко поколения деца ще оживее в Младежки театър „Николай Бинев”, припомняйки ни вечните стихове на Валери Петров:

„…пръв, и без да се запита,
прав ли си или не си;
пръв за теб леда пролазва,
пръв за теб пролива кръв –
ето затова се казва,
че приятелят е „пръв”

Постановката е на проф. Б. Лунгов. Режисьор е доц. д-р К. Каракостов.

През сезон 2018/2019 на сцената на Младежки театър „Николай Бинев“ гостува куклен театър НАТФИЗ.

Броени дни преди Коледа, на Голяма сцена в Младежки театър „Николай Бинев“ ще бъде премиерата на спектакъла „Иначе казано”. Премиерните дати са две – на 19.12 от 19:00 часа и на 20.12 от 19:00 часа.

Автор на пиесата е известният френски драматург Флориан Зелер, удостоен с множество престижни номинации и награди, включително за френските театрални награди „Молиер“. Английският всекидневник The Guardian го определя като „най-вълнуващият драматург на нашето време“.

Преводът на пиесата е на Снежина Русинова–Здравкова. Режисьор е Владимир Петков. Сценографията и костюмите са дело на проф. Чайка Петрушева. Композитор е Михаил Шишков–син, а хореограф е Мила Искренова.

Спектакълът „Иначе казано” е с участието на трима актьори от трупата на Младежки театър „Николай Бинев“ – Мариана Миланова, Светослав Добрев и Рая Пеева, както и със специалното участие на Георги Кадурин.

Сподели в: