Предстоящият концерт „Tango“ – под патронажа на Посолството на Аржентина

Предстоящият концерт „Tango“ на едни от най-ярките изпълнители на класическата музика у нас – световноизвестните български музиканти Людмил Ангелов и Веско Ешкенази, ще бъде под патронажа на Посолството на Аржентина.

На 11 април от 19:00 часа в зала 11 /кино „Люмиер Лидл“/ публиката ще има удоволствието да се потопи във вълшебния свят на аржентинската музика.  От сцената ще звучат произведения на майсторите на аржентинското танго Астор Пиацола и Карлос Гардел. Включени са творби и на Ариел Рамирес и Хулио Сандерс. В аранжиментът им пианистът Людмил Ангелов обединява звученето на различни инструменти, а Веско Ешкенази се грижи за мелодичната линия.

„Танго е музика, която двамата с Людмил много обичаме. То носи в себе си страшно много заряд, който се предава на публиката“, споделя Веско Ешкенази.  Нерядко като бис в съвместните си концерти, двамата музиканти изпълняват именно танго.

Билетите са в продажба на касите на Билетен център – НДК на цени от 40 лв., а за ученици, студенти, пенсионери и хора в неравностойно положение – 30 лв. Резервации могат да бъдат правени през онлайн платформата на НДК.

Сподели в: