Постановката „Паякът“ се играе с английски субтитри

Превърнал се в един от най-разпознаваeмите родни спектакли зад граница, „Паякът“/ The Spider започва своя театрален сезон номер 7.

Двамата актьори Пенко Господинов и Анастасия Лютова, които са съпрузи в живота, ще бъдат сиамски близнаци за 60 минути на сцената на Театрална работилница Сфумато на 12 октомври (четвъртък) от 19.00 часа. Постановката ще бъде показа със субтитри на английски език, с възможност за англо-говорящите гости на столицата също да я видят. Пиесата поставя на фокус взаимоотношенията в двойка – близостта, необходимостта от нея и нейната невъзможност.

До момента „Паякът“ е играна на сцената на Бродуей в Ню Йорк и в още няколко града зад океана. Пиесата беше показана в Москва, Санкт Петербург и Брюксел, с три престижни отличия от международни фестивали. През юли беше поставена с американски актьори във Florida International University, Маями.

В „Паякът” брат и сестра сиамски близнаци ден преди операция по разделянето им, се впускат в тъмните лабиринти на неизречени думи, забравени престъпления, неизживени любови и парадоксално различни желания за свобода… Пиесата е протест срещу недостатъците в живота, ясен сигнал, че животът такъв какъвто е, не ни задоволява. Паякът като метафора на неосъществените желания и копнежи, чиято паяжината води към тъмната страна личността.

Сподели в: