Последни спектакли на мюзикъла „Булевардът на залеза” през ноември

Последните спектакли на мюзикъла на Уебър – в три последователни вечери на 9, 10 и 11 ноември в Националния музикален театър

Легендарният мюзикъл „Булевардът на залеза” на Андрю Лойд Уебър ще се играе за последно на сцената на Националния музикален театър. След дълги преговори в края на 2016-та британският композитор отстъпи правата за 25 представления на Националния музикален театър, а премиерата беше в началото на 2017 година. Важно условие, което Уебър поставя, е че в зависимост от успеха на „Булевардът на залеза“ ще даде правата и за друг свой емблематичен и дългоочакван от българската публика мюзикъл „Фантомът на операта“.

Неговото осъществяване вече е факт – българската публика ще гледа през януари следващата година най- очакваната премиера на 2019-та – „Фантомът на операта”- постановка на Националния музикален театър. На сцената на първата ни оперета вече са играни и другите популярни произведения на гениалния композитор – „Евита”, „Котки”, „Исус Христос Суперзвезда”, „Йосиф и фантастичната му пъстра дреха”. Националният музикален театър си е извоювал правото от фирмата на сър Уебър да прави „реплика” на неговите творби – т.е. да има свобода в трактовката, режисурата и при избора на творческия и технически екип на постановката.

Преди най-очакваната премиера на 2019-та на „Фантомът на операта” – не пропускайте последните три спектакъла на другия обичан мюзикъл на Уебър – „Булевардът на залеза” – в три последователни вечери на 9-ти, 10-ти и 11-ти ноември на сцената на Националния музикален театър. Една история за възход и падение, за илюзиите, фаталната любов и цената на славата, разказана в стила на трилъра и филма „ноар”.

Главната роля на бившата икона на нямото кино Норма Дезмънд се изпълнява от блестящите солистки на Националния музикален театър – Деница Шопова, Калина Ангелова и Людмила Козарева. В ролята на неуспелия сценарист Джо Гилис, който се опитва да се възползва от Норма, за да направи кариера в Холивуд, се въплъщава най-младият солист на театъра – Денко Проданов.

В любовния триъгълник между Джо и Норма попада и Бети Шифър – ролята на невинната героиня се изпълнява от талантливите млади солистки на театъра Весела Делчева и Илона Иванова. Като верния иконом на Норма – Макс – който я държи далеч от реалността и поддържа илюзиите й, че все още е на върха на славата си – ще гледаме доайените на Националния музикален театър Христо Сарафов и Николай Борисов.

„БУЛЕВАРДЪТ НА ЗАЛЕЗА”

Мюзикъл на  Андрю Лойд Уебър по либретото на Дон Блек и Кристофър Хамптън

Режисьор: Пламен Карталов
Диригент: Игор Богданов
Сценография: Иван Савов
Художник на костюмите: Цветанка Петкова-Стойнова
Хореография: Антоанета Алексиева
Хореография: Катя Богданова
Хормайстор: Людмил Горчев
Ас. режисьор: Юлия Маринова
Превод: Живко Ботев
Превод на текстовете: Живка Шопова

В ролите: Деница Шопова, Калина Ангелова, Людмила Козарева, Денко Проданов, Иван Панев, Христо Сарафов, Николай Борисов, Весела Делчева, Илона Иванова, Станимира Василева, Юлия Маринова, Емил Митрополитски, Тодор Велков, Александър Панайотов, Лъчезар Лазаров, Румен Григоров, Владимир Грудков.

Участват хор, балет и оркестър на Националния музикален театър.

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ПОСЛЕДНИТЕ СПЕКТАКЛИ НА МЮЗИКЪЛА НА А.Л.УЕБЪР „БУЛЕВАРДЪТ НА ЗАЛЕЗА” – ПОСТАНОВКА НА НАЦИОНАЛНИЯ МУЗИКАЛЕН ТЕАТЪР – 9-ТИ НОЕМВРИ /ПЕТЪК/ И 10-ТИ НОЕМВРИ /СЪБОТА/ – ОТ 19 ЧАСА, 11-ТИ НОЕМВРИ / НЕДЕЛЯ/ – ОТ 17 ЧАСА

Сподели в: