Последни две представления на спектакъла „Летище“ в Младежки театър

На 10 ноември и 22 декември ще се изпълнят последните две представления на спектакъла „Летище“ в Младежки театър

Постановката е обичана от публиката, но театърът залага на нови заглавия в репертоара си, които да предизвикват нови вълнения сред зрителите и да предложат повече разнообразие.

Премиерата на „Летище“ е през ноември 2012. Спектакълът е по пиеса на хърватската авторка Тена Щивичич и представлява динамичен и наситен разказ за пътуването през живота. Действието се развива в чакалнята на голямо летище, където всички полети са анулирани поради буря, а пътниците остават да чакат своето заминаване. На сцената се преплитат няколко сюжетни линии с различна тематика – среща със стара любов, изневяра, надежда за ново начало, умора от ежедневието.

„От нашето Летище никой не излита. И никой не каца. Ние разказваме историята на хора, задържани на него от обстоятелствата. За това, какво се случва, когато безумният ритъм на истеричния ни живот спре неочаквано, сякаш някой е дръпнал аварийната спирачка, и ние сме принудени да стоим на едно място, да се сблъскаме със самите себе си. Това е история за любовта, самотата, умората и надеждата… “ – казва Владимир Люцканов, режисьор на спектакъла и директор на Младежки театър.

Награди и номинации:

·         Номинация „Аскеер 2013” за поддържаща мъжка роля на Вежен Велчовски

·         Номинация „Аскеер 2013” за сценография на Елена Иванова

Младежки театър отправя покана към всички да посетят последните представления на спектакъла „Летище“.

Постановъчен екип

Превод: Русанка Ляпова

Режисьор: Владимир Люцканов

Сценография и костюми: Елена Иванова

Хореография: Татяна Соколова

Участват: Ангелина Славова, Вежен Велчовски, Гергана Христова, Веселина Конакчийска, Искра Донова, Койна Русева, Кристина Янева, проф. д-р Атанас Атанасов, Николай Луканов, Стефан Мавродиев, Ярослава Павлова, Петко Венелинов, Мила Люцканова, Катерина Златарова, Мартина Апостолова, Златина Никифорова, Даниела Филипова, Габриела Станкова.

Сподели в: