Последният албум на Stereo MC`s – "Double Bubble", вече и в България

Стерео Ем Сиз е едно от най-ярките явления на световната модерна музика. Създателите на супер формацията – Ник Халам и Роб Бърч – са смятани за пионерите на британския хип-хоп. Стилът на групата обединява рок, клъб денс и хаус в комбинация с хип хоп ритми и ейсид джаз вокали. След почти 20 години на сцената, 8 студийни албума и феноменални хитове като "Connected", "Deep Down And Dirty", "Elevate My Mind", "Step It Up" и много други, Стерео Ем Сиз заслужено се нареждат сред най-забележителните групи на всички времена.

Предстоящият концерт на Стерео Ем Сиз в зала Фестивална ще бъде третият у нас за последните няколко години. През 2002 г. те бяха голямата сенцация на летния музикален фестивал "Арена Музика", а три години по-късно направиха разбиващо шоу в столичния Зимен дворец на спорта.

Стерео Ем Сиз е изключително успешен музикален проект, роден в най-ранните години на навлизането на ейсид-хаус вълната в музиката. 1990 г. бележи старта  на тяхната звездна кариера с издаването на сингъла "Elevate my mind", който се превръща в първия британски рап сингъл в историята на музиката, покорил американските класации. Не след дълго се появява и албумът "Supernatural" и световно турне, което популяризира музиката им в световен мащаб. Само година по-късно, Стерео Ем Сиз се завръщат в студиото, за да запишат един от своите най-големи хитове "Connected", който разбива световните класации и се нарежда в челните позиции, редом до звездни имена като Ю Ту, Хепи Мандейс и Пъблик Енеми. Това е първият от поредицата големи хитове, благодарение на които групата се превръща в една от музикалните икони на 90-те. Името Стерео Ем Сиз вече окончателно е наложено сред лидерите на световната хип-хоп сцена. През 2001 г. излиза поредния сензационен албум на групата "Deep Down & Dirty", който съвсем убедително оправдава дъгото му очакване. Две години по-късно Стерео Ем Сиз основават собствен лейбъл – "Графити Рекордингс", който преди няколко месеца издаде и най-новият им албум "Paradise" – типичен фънки урбанистичен саунд, който придава на групата характерно уникално звучене. Нестандартният  разчупен саунд на тяхната музика е зареден с много танцувално настроение и магнетична енергия.

В края на юли 2008г. излезе последният студиен албум на Стерео Ем Сиз "Double Bubble", който с основание се нарежда сред най-добрите музикални продукти за тази година. Албумът съдържа 16 парчета, заредени с типичното за групата денс настроение, в стил вариращ от фънк, през инди-кросоувър ритми до етно-електроника. Любопитен факт е, че в албума като гост музикант участва 19-годишният рапър от Гана Тик Так, известен с хитовете си "Beware of Dogs" и "Kangaroo" от 2007г.

"Double Bubble" е с модерен и разчупен саунд, ниско настроени инструменти, мощен бас и силна денс енергия.

* * *

Nickelback с нов албум от 18 ноември
Новото българско трио – "Сахара"

Сподели в: