Плюсове на полипропиленовия килим: Защо всички търсят полипропиленови килими?

Полипропиленовите продукти са в голямо търсене на пазара. И това не е изненадващо, защото материалът има много предимства. Но преди да изберете, трябва да се запознаете с всички характеристики, предимства и недостатъци на полипропилена.

Полипропиленовите килими имат ярък цветен външен вид и тяхната основна характеристика може да се нарече лекота, удобство, лекота на поддръжка и доста достъпна цена. Основният материал, използван при производството на такъв килим, е полипропилен.

Полипропиленовите влакна принадлежат към класа на полиолефините, а структурата му е много проста и се състои от молекули водород и въглерод. Характеристика на този химикал е неговата химическа инертност. Това означава, че е възможно да се придаде цвят на полипропиленов килим само по време на производството и няма да е възможно да се боядисва завършен продукт.

Полипропиленовите влакна се използват за създаване както на основата на килимите, така и на повърхностните влакна. Нишките са направени по специална технология, в резултат на което те са твърди и гладки, което значително ги отличава от естествените влакна. Тази функция ви позволява да правите без излишни усилия, когато почиствате продукта от мръсотия.

Има няколко вида килими според тяхната структура: циклични, едностепенни (контури със същия размер) и многостепенни (размерите на контурите са различни), както и сплит (с циклично изрязване) и контурно изрязани. В зависимост от условията, при които ще се използва килимът, зависи изборът на покритието му.

Защо има толкова голямо търсене на полипропиленови килими? Евтините и практични полимерни килими моментално заеха своята ниша на пазара на килими. Най-евтиният и популярен материал за тяхното производство е полипропиленът. Почти 90% от всички изкуствени килими са направени от него, така че те имат най-ниска цена. Може би това е основната причина, поради която полипропиленовите килими са на върха на продажбите. Поръчайте си този тип килими в Kilimi.com.

Сред големия асортимент на онлайн магазина, полипропиленовите килими заемат водещи позиции по брой различни дизайни и продажби. Те се различават на първо място по достъпни цени за всички. Много фабрики се специализират в производството на точно такива килими, докато качеството им винаги е високо!

Сподели в: