"От реалното до сюрреалното" е мотото на изложбата на Иван Гоцев

Иван Гоцев, творец от Сандански – обаятелен и топъл с колорита си град. Този факт може да ни напомни не само за феномена локален артистизъм, но по-скоро ще ни помогне да се вгледаме отново в легендата за неговата жизненост. Сигурно затова не случайно Иван Гоцев е живописец, при това завършил сценография.
Великолепна комбинация на таланта, съчетала по безспорен начин вкуса към ярките живописни съзвучия с неповторимата магичност на пространството, така типични за този южен град.

Иван Гоцев сякаш с едно докосване на живописната четка превръща своя любим свят от спомени и образи в странен театрален мизансцен. Съчетал изящество на духа, ръка на художник и очи на вълшебник!

Картините му не могат да се гледат отблизо. Трябва да се отдалечиш, да присвиеш очи, за да събереш в зениците си линии и форми, разгарящи не само еротичното ни въображение.

И ако се взреш, ще откриеш някъде там зад дървото в подножието на къщата от детството прекрасно женско тяло, греещо със собствена светлина. Дискретно и едновременно с това – предизвикателно! Но най-вече с чувство за стил!” Нина Мирчева

Галерия Минерва от 20.07 – 19.08.2009

Сподели в: