Отношението към онлайн медиите

Какво е отношението Ви към интерактивните (онлайн) медии?

Какви са предпочитаните от Вас сайтове?

Яна Пенкин (журналист, RFI): Онлайн медиите са задължителни. Неизбежно е да не се появят, да не навлязат достатъчно много в живота ни, защото човек има все по-малко време за телевизия и може да слуша радио само когато е в колата. Вероятно и това ще се промени с безжичния Интернет. Ако имаш навсякъде достъп до Интернет ще ползваш и такива медии. Така че очевидно при темпото с което навлиза онлайн пространството в живота ни този тип медии са неизбежна част от него. Аз използвам предимно новинарски сайтове.

Венци
(second hand магазин PLACIBO): Не съм любител на интерактивните средства за масова комуникация. Предпочитам да гледам телевизия. Кефя се на сайтовете с футболна насоченост, посещавам спортни сайтове като цяло. Не намирам разлика между медиите. Що се отнася до четене на художествена литература предпочитам книгата.

Евелина (second hand магазин „Кокет“): Интернет се ползва вече нон-стоп, особено от мойто поколение. Влизам във всякакви сайтове – на различни медии, научни за да правя справки във връзка с обучението си. Много рядко гледам телевизия, а радио слушам, когато съм на работа (предимно музика).

Палмиро Гилев (учи в Художествената академия – „Книга и печатна графика“): Честно казано не съм много запознат с тази техника, защото от скоро се снабдих с компютър. Като цяло ми се струва интересно. Интернет ползвам предимно за да си проверявам пощата и като информация за филмови продукции и други видове изкуства, които ми трябват във връзка с моята работа.

Александър Петров (архитект): Предпочитам печатното слово – списанията и книгите. Всеки ден чета ежедневници откъдето научавам какво се случва, а вечерно време гледам новините по националните телевизии. Малко време ми остава за Интернет. Посещавам предимно фотографските сайтове. Впечатляват ме филмчетата, които не могат да се видят на друго място освен в Интернет. Не съм привърженик на форумите. Аз съм компютърно полуграмотен. Освен това съм учил предимно френски и немски език и английския не ми е силата.

По-приятно ми е да чета вестник на диванчето или в тоалетната, насам-натам, четеш го където ти е кеф. Разделяме го с майка ми или със сестра ми.
Струва ми се, че в специализираните печатни издания информацията е по-добре структурирана и подбрана.

Снимки: Десислава Томова

Сподели в: