Основни неща, от които се нуждаете за първия си апартамент

Преместването в първия  дом е невероятно вълнуващо преживяване. Има нещо почти сюрреалистично да седите в новата си спалня или кухня за първи път и да осъзнаете, че най-накрая имате свое собствено място. Дори ако го споделяте със съквартирант, първият апартамент е крайъгълен камък, освободен от ограниченията на родители или живота в колежа.

Но като седите там, радвайки се на чувство за свобода, вероятно ще дойдат и някои други мисли като обзавеждане, аксесоари, големи и малки неща, които ще трябва да купите, за да заредите напълно апартамента си с всичко необходимо.

Купуването на всички неща, от които се нуждаете за първия си апартамент, е скъпо начинание, така че трябва да имате план. Преди да се отправите към магазина или да започнете търсене в онлайн магазини, определете бюджет за това, което можете да похарчите веднага в светлината на разходите за преместване и други свързани разходи. След това се придържайте към него. Не е нужно да взимате всичко веднага, а за някои неща може да се изненадате да разберете, че изобщо не ви трябват. Харчете разумно и се придържайте към непосредствените нужди.

Основни неща за апартамента

Мебели

Мебелите са от съществено значение, разбира се, но не е нужно да купувате всичко наведнъж. Най-добре е да вземете повечето неща само от едно място, за да си спестите разкарването по магазини. Например в Leos Mebel ще откриете абсолютно всичко за един дом – от цялостно обзавеждане на кухни и спални, през единични мебели, до аксесоари. Разбира се, никой наистина не иска да яде вечерята си на пода всяка вечер, но ако трябва да правите това, докато не купите маса за трапезария или масичка за кафе, това не е краят на света. Все пак за начало купете  диван, масичка за кафе, малка трапезарна маса и столове, лампи.

Неща, които можете да купите по-късно са произведения на изкуството, одеяла, растения, декор, завеси, килими,  телевизор, секции.

Основни неща за спалнята

Сънят е важен, така че ако купувате нов матрак, добре е да похарчите малко повече, за да вземете нещо, което знаете, че ще ви е удобно. Ето какво още ще ви трябва.

 Чаршафи – един комплект за начало е достатъчен, но най – добре е два.

Възглавници: Една или две за начало

Одеяло или завивка

За съхранение: скрин, органайзери или кутии

Закачалки за гардероба

Неща, които можете да купите по-късно: декоративни възглавници, килим, рамка за легло, нощно шкафче, завеси.

Необходими принадлежности за баня

В допълнение към основните ви тоалетни принадлежности (четка за зъби, паста за зъби, дезодорант, шампоан, измиване на тялото и т.н.), ще трябват и няколко неща, за да поддържате банята си организирана и функционална.

Кърпи за баня: Две за начало

Кърпи за ръце/лице: Две за начало

Душ завеса, ако е необходимо

Кука за стена, ако не е доставена

Поставка за четка за зъби

Малка кофа за боклук

Неща, които можете да купите по-късно: Изискан дозатор за сапун, чаша за вода, допълнително място за съхранение.

Кухненски прибори

Освен ако не планирате да взимате храна всяка вечер, ще трябва да използвате новата си кухня. Но не и ако нямате основите. Добре е от самото начало да имате:

Тенджери и тигани: Един среден или голям тиган; една малка саксия; една голяма тенджера

Съд за фурна: Един среден или голям гювеч

Тава за печене

 Чинии и купи

Прибори за хранене: вилици, ножове и лъжици

Чаши за вода и кафе

Кафемашина или френска преса, чайник

Ножове

Прибори за готвене: лъжица, черпак шпатула; голяма лъжица

Дъска за рязане: Една силиконова, пластмасова или дървена дъска

Мерителни чаши и лъжици: По един комплект от всяка

Ръкавици за фурна: Един комплект

Кърпи за съдове: четири до шест

Решетка за сушене на съдове, ако няма съдомиялна машина

Кошче за боклук

Неща, които можете да закупите по-късно: тостер, микровълнова печка, кухненски робот, форми за торти, чинии за сервиране.

Сподели в: