НДК СВЕТНА В РОЗОВО НА ПЪРВИ ОКТОМВРИ

На 1-ви октомври 2017 г. (неделя) фасадата на Националния дворец на културата беше  осветена в розово. По повод началото на информационна и профилактична кампания за отбелязването на Световния месец за борба с рака на гърдата – октомври. Тя се организира за пета поредна година от Първа САГБАЛ „Света София“, в партньорство със Столична община и Фондация „Една от 8“.

В месеца за борба със заболяването лекарите напомнят, че то е лечимо, стига да се диагностицира навреме. Ракът на гърдата е най-често срещаното онкологично заболяване сред жените. Затова специалисти от 12 болници в градовете София, Пловдив, Варна, Плевен и Стара Загора обединяват усилия, за да започнат масова профилактика до края на месеца.

На 4-ти октомври (сряда) от 11:00 ч. в зала официална на Столична община ще се проведе стартираща пресконференция. В нея ще участват партньорите на инициативата и ще бъде обявен графика за безплатни прегледи за рак на гърдата на всички лечебни заведения, които се включват в кампанията тази година.

Сподели в: