Национален конкурс за детска рисунка „Нарисвай ми слънце“

Стартира единадесетата лятна провокация към детско-юношеските фантазии – „Нарисвай ми слънце“

Инициативата е на Сдружение за български семейни ценности, традиция и култура „Българче“ – издател на списание „Аз съм българче“.

Категориите, в които малките художници могат да се изявят са три: „Най-усмихнато слънце“; „Най-нестандартна техника“; „Най-добър екип“. И в трите раздела целта е участниците да пресъздадат слънцето в роля по свой избор. Ограничение в броя рисунки, които могат да изпратят, няма.

В конкурса от години имат място и пишещите хлапета. Тяхна е категорията „Детство мое“, там всеки желаещ може да се представи с не повече от две творби, в жанр по избор.

В националната надпревара участват деца на възраст от 6 до 16 години. Възрастовото ограниение не важи за категорията „Най-добър екип“. В нея си партнират художници от 6 до 16 и повече години.

Фокусът в тазгодишния конкурс е върху категорията „Най-добър екип“! Тъй като няма нищо по-вълнуващо от създаването на рисунка заедно, организаторите насочват вниманието и творческите търсения на младите артисти именно на там.

Детайлите за регламента и регистрацията на нови участници могат да бъдат научени на  фейсбук страницата на Сдружение „Българче“.

Творбите се изпращат в редакцията на адрес:
гр. София п.код 1164. пощ.кутия 23 – за конкурса „Нарисувай ми слънце“, чак до началото на новата учебна година! Класацията тече до края на м. октовмри, а резултатите ще бъдат огласени в Деня на Народните Будители – 1 ноември 2018г.

Сподели в: