Наталия Кобилкина: Всеки човек заслужава да бъде щастлив

"Вярвам, че всеки човек може да бъде щастлив. Не отлагайте ваши луди идеи. В тях се крие вашето щастие. За мечтата трябва да се работи всеки божи ден, без да си измисляме оправдание."

Това каза на 5 февруари Наталия Кобилкина – семеен психотерапевт и сексолог, когато представи в препълнена зала в хотел "Кемпински" своята нова книга "Психология на изобилието", на издателство "Софтпрес". Събитието привлече над 300 души, както обикновено се случава на нейни премиери, които са и безпратни лекции, но и защото след месеци Наталия се мести в Лондон. Тя самата разказа за натоварения си график – което е естествено, когато човек гони поредната си мечта и гледа на живота си сериозно и отговорно: лекции по училища, писане на книги, издаване на дискове, провеждане на семинари на български, руски и английски език за Щастие, Изобилие и Принцеси в много градове в България и по света, поддържането на сайт и социални профили, създаването на академия за треньори.

Тя е пръвият сексолог и семеен терапевт в България, който вече 10 години провежда обучения и семинари за лично развитие и бизнес успех. Завършила Научноизследователския институт по семейна системна психотерапия и медицинска психология в Русия, Наталия притежава диплома „Семеен терапевт и клиничен психолог“ и е магистър по психология на бизнеса.

Тя работи много интензивно и никога не отлага за утре това, което може да свърши днес, защото не знам дали ще има утри. Всяка вечер знае, че в този ден е дала 100 % от себе си. Нейното семейство я учело, че "Парите идват трудно" и "Пари при пари отиват". Докато един ден започва да мисли по темата и разбира, че това не е вярно, че има начин да променим реалността. Разбира се, егото ще се съпротивлява, както при всяко ново нещо. Мозъкът ще упорства: "Не, това не е възможно! Не може да го направиш!". Но, има и един неписан вселенски закон, че никой няма право да ни помага, ако не сме поискали и помолили. (Тук трябва да правим разлика между молба и изискване.) Докато сами си слагаме граници: "Това не е за мен", няма да постигнем нищо. Нека си кажем: "Аз заслужавам най-доброто!". Реалността всъщност не съществува. Реалността е това, в което вярваме. Нека мечтаем и да работим за мечтата си. Можем да сбъднем желанието/мечтата си, ако:

1. Знаем точно какво искаме – "Искам точно тази работа", "Искам точно тази кола"

2. Предприемем действие/действия за неговото осъществяване;

3. Знаем защо го правим, знаем, че ще бъде трудно;

4. Трябва да сме последователни и дисциплинирани, безжалостни към себе си. Трябва да работим за желанието/мечтата си всеки божи ден, без значение дали сме изморени, дали ни се спи или нямаме време. Нямаме право на почивни дни. Да се научим да влизаме в точката на безжалостност към себе си.

5. Трябва да знаем каква цена сме готови да платим. Всяка мечта има цена, която трябва да сме готови да платим. Това може да е да се откажем от някакъв навик: клюкарстване, гледане на телевизия, кафе и т.н. – нещо, което е много важно за нас. Понякога трябва да се откажем от няколко неща. Колкото по-голяма е мечтата, толкова по-висока е цената.

"Никога не оставяй без мечта. Щом сбъднеш една, формулирай следващата и започвай да работиш за нея. Непрекъснато надскачай себе си. Създавай нова програма, нов чип в мозъка си." – каза в заключение Наталия Кобилкина.

Още снимки от премиерата вижте в нашата фейсбук страница.

Сподели в: