Найджъл Кенеди в плен на родопската песен

Найджъл Кенеди бе пленен от „Излел е Дельо хайдутин“ в изпълнение на симпатична млада дама в късните часове на 30 август, разказаха от АРТ БГ, организатор на концерта на британския цигулар в Пловдив на 1 септември в Античния театър, който официално ще открие Есенния салон на изкуствата на община Пловдив.

Ексцентричният музикант и екипът му вечеряли в традиционен ресторант в Стария град, когато изневиделица женски глас се извисил със завидна чистота и техника на специфичното родопско пеене. Девойката, която предпочела да остане анонимна обяснила, че иска специално да поздрави с тази песен мистър Кенеди, а той искрено впечатлен й целунал ръка и пожелал да си набави дискове с музика от родопската област.

„Не разбирам думите на тази песен, но от извивките й струи толкова силна емоция и момичето я изпя толкова прочувствено, че сигурно дълго ще помня този момент“ каза мистър Кенеди, отпивайки от чаша асеновградски мавруд.

Вече трети ден Найджъл Кенеди и екипът му са в града под тепетата и репетират заедно с музикантите от Пловдивската филхармония в сградата на ОФД. Ден преди концерта Кенеди сподели, че се чувства много добре в Пловдив и вече е успял да обиколи Стария град.

Билети за концерта на Найджъл Кенеди и Пловдивската филхармония на 1 септември в Античния театър все още могат да бъдат закупени на касата пред Общината, както и от Eventim.bg и неговите партньори на цени между 50 и 100 лв.

Сподели в: