Наближава крайният срок за участие в „X ПАНАИР НА МЛАДИТЕ“

За десета поредна година Младежки театър „Николай Бинев“ организира ежегодния театрален фестивал „Панаир на младите“.

В изданието могат да се включат всички желаещи професионалисти и студенти завършили 2 курс на ВУЗ – направление „Сценични изкуства“, като кандидатстват със свои проект.

Тазгодишното издание е посветено на SITE-SPECIFIC театъра, което цели да провокира въображението на участниците като им предложи 5 нетрадиционни театрални пространства, в които да реализират спектаклите си. Пет от избраните проекти ще бъдат продуцирани и финансирани в рамките на Панаира – от 1 до 5 Октомври.

Всички желаещи да участват могат да кандидатстват с проектите си до 20 август като попълнят и изпратят формуляра за кандидатстване.

Фестивалът се осъществява с подкрепата на Министерство на културата.

SITE-SPECIFIC театърът е вид сценично представяне, вдъхновено от специфично пространство. Публиката ще има възможността да навлезе във вътрешността на театъра, за да се потопи в театралните преживявания. Пространствата, които иначе са недостъпни, сега ще бъдат отворени за публиката по време на фестивала. Така например едно от представленията ще се осъществи под кръга на Голяма сцена, където се помещава механизацията за въртене. Друго е климатичната инсталация, която подава въздух за цялата сграда. Ще бъдат включени и нови пространствата, невиждани до сега от масовата публика.

Традиционно, по време на „Панаир на младите“, ще бъдат организирани и 2 концерта в „Клуба на актьора“ на изгряващи български музиканти.

Повече подробности и пълните условия за участие може да намерите на сайта на Младежки театър „Николай Бинев“, както и във Фейсбук страницата на ПАНАИР НА МЛАДИТЕ и МЛАДЕЖКИ ТЕАТЪР.

Сподели в: