Мъжко парка яке – дълго или късо

Якетaта тип парка са идеалните връхни дрехи за зимата, тъй като осигуряват топлина и защита срещу студа, като същевременно се отличават с елегантност и характерен стил. Създадени в праисторически времена от инуитите, тези якета с кожа са предпазвали хората от смъртоносния студ от векове.

Първоначално този тип връхна дреха е била направена от тюленова кожа в Арктическия полюс и от кожа на северен елен в северните руски региони. Но всичко се развива с времето, а заедно с това и парката. След като съвременният свят започна да използва тези невероятно добри палта, външният материал е бил променен с материали като найлон и полиестер за защита от дъжд и вода и вълна и пух в средите на висшата мода. Били произведени както дълги модели, така и къси, което много затруднява днес избора. Ето защо ние сме тук, за да ви дадем някои насоки и съвети.

Какво прави парката толкова добра за студения климат?

Якетата-парки са създадени с единствената цел да блокират студения вятър и да запазят телесната топлина около тялото. Модерната парка е една от най-топлите и комфортни дрехи, на които можете да заложите през зимата. Можете да попитате всеки, който е носил такава връхна дреха поне веднъж, и той напълно ще се съгласи с това твърдение. Почти всички модели са оборудвани с качулка с кожена или пухена подплата, която обгръща тялото ви като меко одеяло и помага за поддържане на сравнително висока температура. Освен това, дългите модели ще покрият повече повърхност на тялото ви, като по този начин ще осигурят по-добра изолация срещу смразяващия вятър в някои от най-студените зимни дни.

Как да изберем правилния модел парка за нас?

Връхните дрехи тип парка имат много нетипична и интересна кройка. Те не са твърде свободни, тъй като това би пропускало студен въздух и би разрушило първоначалното предназначение на якето. Но те не могат да бъдат прекалено стегнати, тъй като това би ограничило движението поради дългия им дизайн. Подходящата парка трябва да пасва напълно на раменете ви, без никакво място за мърдане. Зоната на талията трябва да приляга плътно, сякаш якето нежно ви прегръща, докато долната част на якето трябва да е малко свободна, за да можете да се разхождате лесно. Разбира се, това са само общите препоръки за идеалната кройна  на парка, а не строги правила. Можете и трябва да персонализирате парка така, че да отговаря на вашия специфичен тип форма на тялото.

Парките с качулка имат за цел да осигурят както стил, така и функционалност, и можем да кажем с увереност, че успяват и в двете. Някой, който не е много запознат с възможностите за успешни съчетания, може да си помисли, че те са ограничаващи по отношение на евентуалните стилове, тоалети и комбинации. Но това не може да бъде по-далеч от истината, тъй като има голям брой различни съчетания, които можете да изпълните, и модни жанрове, до които можете да се докоснете. Запомнете, че каквато и дължина да изберете, то трябва да бъде съобразена с цялостната ви визия. По-дългите якета ще придадат на визията ви един по-спортен вид, докато късите могат чудесно да допълнят някой официален ваш костюм.

В случай, че сте заинтригувани от този модел връхна дреха, но все още не сте се сдобили с такава, ви препоръчваме да се доверите на един от най-успешните онлайн магазини в страната. В https://www.bolf.bg/bul_m_Мъжко-облекло_Мъжки-якета_Якета-тип-парка-14894.html можете да откриете огромно разнообразие от модели, които биха задоволили всяко едно ваше изискване. Освежете гардероба си тази зима и заложете на топлината и комфорта!

Сподели в: