Музика и театър се обединяват в коледна кампания "Сцена за чудеса”

На 12-ти декември (събота) и 13-ти декември (неделя) фоайето и театралната зала на Модерен театър в София ще се преобразят и ще се превърнат в „Сцена за чудеса”. Финалистите от Мюзик Айдъл и артистите на Модерен Театър ще застанат на една сцена в подкрепа на благородна кауза. Всички инициативи, проведени през тези два дни ще имат за цел да съберат максимално голям фонд със средства за работна заплата на специално подбран и нает експертен персонал, който да подобри значително условията в дома „Св. Параскева”.  

Събитието ще започне с традиционния коледен базар, организиран всяка година от  фондация „Движение на българските майки”. Фондацията ще подготви ръчно изработени сувенири и подаръци, предоставени безвъзмездно от майки, подкрепящи идеята. Базарът ще бъде разположен във фоайето на „Модерен театър” и ще продължи и през двата дни.

Сцената на театъра ще оживее в неделя вечерта, когато актьорите от „Модерен театър” и звездите от Мюзик Айдъл Нора, Тома, Маги Джанаварова, Теодор Койчинов, Русина, Деница и Виктория ще я изпълнят с музика и спектакъл. Публиката също ще е част от шоуто, но това е една от изненадите, предвидени от организаторите.

Всички гости на събитието ще могат да споделят своите впечатления на специално организиран коктейл след края на представлението. Всички събрани средства ще бъдат дарени на най-малките деца, лишени от родителска грижа, а именно – на ДМСГД „Св. Параскева”.

Там живеят бебета и деца до тригодишна възраст. Сред тях има деца с увреждания, нуждаещи се от ежедневни и интензивни терапии. Недостатъчният персонал лишава тези деца от реални шансове да се развиват и да достигат възможностите на живеещите в семейна среда. Със събраните средства ще бъдат наети още шест души (с различни функции, специалисти или помощен персонал), които да помагат на децата за срок от една година. Това няма да замени родителската грижа, но поне ще даде възможност на малките да се развиват нормално – физически и ментално. В момента децата, израснали в ДМСГД, прохождат и проговарят много по-късно, тяхното умствено развитие изостава и те много често са асоциални поради липса на внимание. Минималната стойност на проекта е 38 500 лв., а ако бъдат събрани повече средства, срокът му ще бъде удължен.  

Начало на базара: 12.12.2009 г. от 11:00 часа.

Концерт на финалистите от Music Idol: 13.12.2009 г. от 19:00 часа.

"Модерен Театър" 
АДРЕС: ул. Върбица 12, гр. София

Сподели в: