Музика и танц – една магия

Двама невероятно талантливи, млади танцьори – Джеймс Кийгън и Кира Скот от шоуто Lord of The Dance гостуват в София, за да обявят предстоящото си турне у нас през 2010г.

Джеймс е солист в състава, създаден от Майкъл Флетли и влиза в ролята на Господаря на танца. Кийра също е солист и играе доброто момиче в танцовия спектакъл, който разказва за вечната битка между доброто и злото. С красотата на ирландските танци, двамата таньори омайват публиката по цял свят. На тяхната магия ще се насладим и ние, по време на източноевропейската им обиколка през 2010г. Тогава съставът ще обиколи освен България, държавите Сърбия, Гърция, Хърватска, Румъния, Босна, Черна гора, Турция и Унгария.

Как се става танцьор в най-известното шоу в света

Джеймс Кийгън ( JAMES KEEGAN)
Джеймс Кийгън е роден в Манчестър, Англия. Той започва да посещава уроци по ирландски танци на 4-годишна възраст в Lally School, южен Манчестър. Само две години по-късно признанието за него започва да идва с първата му голяма титла в Големия Британски шампионат. През следващата година той се състезава в Американското национално първенство и също постига успех. През следващите 12 години той печели всички значими титли при ирландските танци като върховият момент е през 2000 г., когато  постига “Голям шлем”, печелейки всички награди в рамките на една година.
През 2003 г. На 16-годишна възраст Джеймс Кийгън е поканен да се присъедини към трупата  Lord of the Dance на Майкъл Флетли, където се развива и като актьор през последните 6 години. Само 10 месеца след като се присъединява към шоуто, Джеймс е поканен на прослушване за най-голямата и отговорна роля – тази на Господаря на танца.
След като е одобрен, за първи път тя му е поверена през 2004 г. в Южна Африка и с това се превръща в най-младият актьор, изпълнявал тази роля в историята на шоуто. С Кийгън в ролята на Господаря шоуто обикаля много държави като Сингапур, Тайван, Мексико цяла Европа, включително България.

Кира Скот (CIARA SCOTT)
Кира Скот е родена и израснала в Дъблин, Ирландия и започва да танцува ирландски танци на 4-годипна възраст в школата McCormack. Кира също участва в различни състезания и достига до първите места. През 1999 г. тя с еприсъединява към шоуто Lord of the Dance, мечта за всяко младо момиче от Дъблин. След няколко години участия с шоуто, Кира започва да изпълнява главната женска роля на Saoirse, доброто момиче. Кира е неизменна част от трупата и е видяла не малко път по време на турнетата на Lord of the Dance от Китай до Швеция, от Германия до Ирландия, танцувала е и в САЩ. Някои от най-запомнящите се места, където е танцувала са в Тайван и Медисън Скуер Гардън, както и невероятното усещане, когато е била на една сцена заедно със самия Майкъл Флетли.

Сподели в: