Младите таланти Николай Желев и Ахмед Юмер от трупата на Младежкия театър

Днес ви представяме двама млади актьори – Николай Желев и Ахмед Юмер, които вече са част от трупата на Младежки театър „Николай Бинев“.

Запознайте с тях и техните персонажи в дебютната им постановка – „Бременските музиканти“, реж. Венцислав Асенов. Спектакълът е подходящ за малки и малко по-големи, а забавлението е гарантирано.

Ето и какво споделиха те специално за нас от първо лице.

Какви са ролите ви в спектакъла и трудно ли беше превъплъщението?

Ахмед: Аз играя Петел, който е много емоционален и хиперактивен. Беше голямо предизвикателство и не ми се стори тежко, благодарение на колегите, с които всяка репетиция и всяко представление е искрено забавление за мен.

Ники: Аз играя Магарето и въпреки, че за първи път работих с такъв текст, на моменти ми беше трудно, но много интересно.

Ахмед Юмер
Ахмед Юмер

За вас това е дебютна постановка? Как премина работния процес? Какво научихте като млади актьори?

Ахмед: Имахме пълната подкрепа на всички от театъра! Това ми даде кураж и криле.

Ники: Да, в Младежки театър това е дебютната ми постановка и в този ред искам да благодаря на Владимир Люцканов за възможността да бъда част от театъра. А процесът на Бременските музиканти бе лек и приятен и беше предизвикателство за мен като актьор да градя персонаж, и в същото време да се стремя да гледам през очите на дете.

Интересен ли ще е спектакълът и за родителите на малките зрители?

Ахмед: Ако се съди по усмивките на публиката, по време на поклона – да!

Ники: По време на представление често чуваме реакции от родителите, така че предполагам и за тях е любопитно.

Как се подготвя успешно представление за деца? Кое е по-различно при детската публика?

Ахмед: Не знам дали има готова формула за успешни представления или съм твърде „зелен” и не подозирам за съществуването й. Засега – всеотдаен труд и надежда! Детската публика е безпощадна. Децата не можеш да ги излъжеш, а и не сдържат въпросите си, ако нещо не им се стори наред. Бих казал, че са най-справедливите критици.

Как се постига магията – комбинация от музика, сцена, костюми, игра?

Ахмед: Всичко това и специалната съставка – щипка лудост.

Ники: Това, което усещам, когато играем това представление е изключително чиста енергия отдолу. Мислих си че ще ми е доста трудно да играя сутрин от 11, но истината е че много се зареждам от детската публика.

Николай Желев
Николай Желев

Кой е поканен и кога са следващите представления на Бременските музиканти?

Ахмед: В С И Ч К И! Можете да гледате представлението на 17 март и 1 април от 11:00 часа.

Ники: И малки, и големи са поканени на 17 март и  1 април от 11 часа.

В исторически план Младежки театър е известен със своите спектакли за деца. Днес в репертоара му присъстват заглавия за деца и родители, сред който „Бременските музиканти“, „Хензел и Гретел“, „Алиса в страната в чудесата“, „Пинокио“, „Приказка за рицаря без кон“, „Спящата красавица“

Сподели в: