Мини Арт Фест 8 – вълшебен подарък за Деня на детето 1 юни

Единственият фестивал за модерно цирково изкуство, който събира международни артисти в София

Осмото издание на българския фестивал за цирково изкуство Мини Арт Фест 8 (МАФ8) започва на 1 юни 2018 г. от 10:00 ч. в отвореното пространство на лятното кино (Амфитеатър) в парк НДК, вход свободен.  Участват 18 артисти от Франция, Дания, Италия и 3 български формации. Програмата е наситена с представления и работилници за всички възрасти и за цялото семейство. Всички желаещи ще могат да участват в работилници по жонглиране, акробатика, въздушна акробатика, йога и музика.

За първи път МАФ8 представя Социален цирк – нов метод за ефикасна и въздействаща социална намеса, скок от развлечението към социално ангажиран проект. Участват 30 деца и младежи от социални домове в кв. Надежда в София. Целта му е  социализиране и образоване на деца и младежи в неравностойно положение. Проектът е разработен с изключителната подкрепа на Цирк ТВАС от Дания, създаден през 1986 г. и водещ в разработването на социални проекти в Европа.

„Социалният цирк е процес на трениране на редица способности и създаване на мрежа за подкрепа на бъдещи развития, даващи възможност за промяна на социалната позиция на участниците“, разкрива Гео Калев, учредител на Фондация Мини Арт.

Програма:
Сцена – Лятно Кино, Амфитеатър Парк НДК, София
Зона работилници – зад сцената на Лятно Кино, НДК
Допълнителна програма:
1 юни 17ч. Северен парк, кв Надежда  – Цирк ТВАС – Дания
2 юни 11ч. Нови Искър,  фестивал ”Фамилиада“ – COURCIRKOUI Company – Франция
Програма на Социален Цирк:
5 юни – Представление и работилница в ЗО „Кремиковци”
6 юни – Представление и работилница в бежански лагер „Военна рампа”
7 юни – Международна конференция „Методология на Социалния Цирк”, Гьоте институт

УЧАСТВАТ:
Цирк ТВАС – социален цирков проект, в който циркът е инструмент в образователната и социална работа. Съществува от 1986 г. и днес е напълно оборудван цирк в много дисциплини.

Тус Самбел (Cie Tout Samba’L) – класическа циркова група от 1994 г. Създават истинска споделена емоция с публиката – диалогът е обвързан, всички са готови за игра. Представлението е импровизация със зрителите и сетивата им.

Гранде Лебувски е ексцентричен, екстравагантен клоун с характер. Комедийно-театрално цирково шоу, което се играе на почти всеки площад в Италия от 5 години насам и представя цирковото изкуство.

Димитър Германов с Мементо – смесва танца и театъра с игра с топки (жонглиране), развивайки собствен органичен стил. Представя контактно жонглиране с кристална топка – нова сценична дисциплина. От 2009 до 2013 работи на сцената в солови и съвместни проекти с други артисти от Израел и Франция.

Цирк „Играчка-Плачко“ – жанрова смесица между театър и цирк, съчетават в себе си голяма порция смях, доза страх, интерактивни игри с публиката, сръчност и баланс. Стартира през 2014 г, като съвместен проект за пътуващо представление между двама клоуни – Мила Иванова (Играчка) и Тихомир Димитров (Плачко).

Комбино – иновативен проект, който изследва комбинациите между жанровете в изкуството и споделянето им в социална среда. В основата му стоят артисти, които творят в сферата на цирка, музиката, танца, театралната игра.

Acro Yoga – общностна практика, насърчаваща личната трансформация.

Играй с музика е културна организация, чиито цели са свързани със създаване на здравословна културно-музикална среда за деца и младежи, организира музикално училище за деца, чрез което се стреми да прокара нови идеи в музикалното образование в България.

ЗА { ОБИЧАЙТЕ } СОФИЯ или да „Да оцветим града с любов“ / „Спомен за вкъщи“ vol.011
АВТОР: арх. Марта Иванова Събева a.k.a. MIS.

Мини Арт Фест 8 и София Юнисайкъл Клуб представят най-новия спорт за София –  Юнисайкъл.

Допълнителна информация за Мини Арт Фест 8 има и на официаленият сайт на фестивала, както и на фейсбук страницата.

Сподели в: