"Машина Времени" празнуват рожден ден в България

На 11 декември, предстои да завърши първия етап от юбилейното турне на легендарната руска рок група Машина Времени.Като част от него, музикантите ще посетят България на 10 март 2010 г., по покана на компания DEGRIS.Музикалните величия ще забият на сцената на зала 1 на НДК в София, отбелязвайки своята 40-годишна музикална история.

След броени дни (11.12), “машинистите” завършват първия етап от турнето си с грандиозен концерт в спортен комплекс "Олимпийский" в Москва. Края на суперуспешните им изяви в Русия ще бъде съчетан с още две ексклузивни събития на същата дата.По време на концерта, Машина Времени ще направят официална премиера на новия си албум «Машины не парковать», навръх 56-тия рожден ден на основателя на групата Андрей Макаревич! Всички присъстващи ще имат шанса да се наредят сред първите сдобили се с новия албум. Организаторите съобщават, че българските фенове на групата могат да чуят ексклузивно някои от новите парчета на официалната myspace страница на Машина Времени, а други две – "Брошенный Богом Мир" и "Рыбы", са качени на сайта на групата www.mashina.ru. Новите песни, както и най-големите хитове на Машина Времени през последните 40 години, са включени в концерта, който музикантите ще изнесат на 10 март в София.

«Машины не парковать» се ражда в резултат на уникалната концепция на рок легендите от Машина Времени за “двоен трибют”: колеги на музикантите от най-добрите групи в цяла Русия да запишат кавър версии на техни рок-класики, събрани в албум под надслов “Машинопись”.“Машинистите” на свой ред да подготвят първия си албум, състоящ се от чужди песни – «Машины не парковать».Тук е момента да отбележим, че в цялата си 40 годишна история, музикантите от Машина Времени изпълняват и записват единствено авторски парчета, кавърите са случайни и могат да се изброят на пръсти.В началото на годината обаче, по време на подготовката за юбилейното турне, групата отново се вдъхновява за няколко нови песни, които по-късно влизат в албума и са включени в репертоара на турнето.Оригиналната обложка на тавата «Машины не парковать», е дело на самия Андрей Макаревич, който сам решава да нарисува пътен знак вместо заглавие.

Билетите за концерта на Машина Времени в София вече се в продажба, и могат да бъдат закупени на касите на НДК, на сайта на eventim.bg, в мрежата на Globul, магазини Техномаркет, Office 1 Superstore и супермаркети Пикадили, съобщават организаторите от DEGRIS.

Сподели в: