Майсторски клас на Вики Алмазиду и Милица Гладнишка в памет на Милчо Левиев

Нов български университет почита паметта на световноизвестния джазмен, пианист и композитор Милчо Левиев с Майсторски клас по поп и джаз пеене на Вики Алмазиду от 2 до 13 юли.

Маестро Левиев ни напусна през октомври миналата година и остави след себе си огромно наследство от невероятни изпълнения и композиции. Милчо Левиев и Вики Алмазиду провеждаха ежегоден майсторски клас в Нов български университет в продължение на много години. Майсторският клас на Алмазиду и Левиев е създаден от проф. Богдан Богданов, създател на НБУ и д-р Георги Текев, изпълнителен директор на НБУ. През годините е създаден и Фонд, който подкрепя най-добрите участници в майсторските класове.

Прослушването на всички поп и джаз певци тази година ще се проведе на 2 юли 2020 г.  в Нов български университет. Кандидатите трябва да подготвят народна или етно песен, джаз стандарт и пиеса по избор. Специален гост музикант и преподавател в тазгодишното издание на майсторския клас ще бъде известната българска актриса и певица Милица Гладнишка. В рамките на майсторския клас Вики Алмазиду и Милица Гладнишка ще проведат индивидуални уроци с всеки един от избраните участници. Последните репетиции от майсторския клас ще бъдат съпроводени с джаз бенд, съставен от известни български джаз музиканти, участвали в предишни майсторски класове на Левиев и Алмазиду, сред които: Велислав Стоянов, (тромбон), Юлиан Янев (пиано), Тодор Бакърджиев (тромпет), Виктори Кирилова (бас), Исак Бенбасат (ударни инструменти), Александър Михайлов (саксофон и кавал), Александър Васев (пиано) и други.

Сподели в: