Магическото шоу на Имани плени сърцата на българската публика

Френската поп-соул дива Имани покори за пореден път българските си почитатели с новия си завладяващ спектакъл „Voodoo Cello“ – една невероятна трансформация на основни хитове от музикалната поп история. Впечатляващото шоу беше представено в Зала 1 на НДК в началото на месец юни. Слушайки Имани за първи път, човек остава хипнотизиран от дълбочината и топлината на гласа ѝ. Нейният разпознаваем дълбок тембър отдавна е в основата на триумфа ѝ на световните сцени. Заедно с осем виолончелисти, Имани представи завладяваща селекция от поп песни в изпълнения, които бяха колкото мощни, толкова и чувствителни.

С новия си спектакъл Имани разказа за мистичното пътуване на една жена, надарена с магически сили. Историята започна в мрак и завърши със светлина, като трансформацията премина през танци и ритуали, чрез които се постигна вътрешният мир.

От перфектното съчетаване на звуците от струнните инструменти и гласа на Имани се роди магическата история на вуду жрица, която разказва за съдбата си… С песните на Дона Съмър, Боб Марли или Мадона, Имани интерпретира своята история от най-трогателната интимност до най-истинската човечност.

Българската публика беше покорена от комбинираната магия на кадифения глас на певицата и струните на осемте виолончела. Без допълнителни специални ефекти, водена само от нейния неподражаем стил, Имани преобрази любими песни и ги представи по изцяло нов начин.

Вълшебното музикално пътешествие е по идея, дизайн и аранжименти на самата певица.

Концертът на Имани се осъществи след известен период на почивка заради преживян бърнаут след дългите международни турнета по покана на Fest Team – промоутърска компания, организатор на най-големите музикални и танцови събития и фестивали в България.

Сподели в: