Любими детски герои на сцената на Младежки театър

С началото на театралния сезон идва и времето за приказни срещи. Имате възможност да се запознаете с любимците на всички деца на сцената на Младежки театър. Може да се срещнете с персонажите на Карлсон, Алиса, Спящата красавица и Пинокио, да се впуснете в приключения и заедно с тях и да разнообразите почивните си дни.

Началният час на всички постановки е 11 часа.

„Вълшебникът от Оз“ започва в 10 ч.

14.10 събота – „Спящата красавица“

“Спящата красавица” оживява на сцената под формата на мюзикъл. Вълшебствата на орисниците и магията на злата магьосница пренасят малки и големи в един необикновен свят. Колкото и да е различен този свят обаче и в него, както и наяве, добротата и любовта побеждават.

15.10 неделя, 29.10 неделя  – „Карлсон, който живее на покрива“

Карлсон ще ви пренесе в един свят, изпълнен с много щуротии и забавни игри. Със своята бръмчаща перка той пристига и се превръща в единствен и незаменим верен другар. С песни и танци Карлсон  и Дребосъчето си прекарват страхотно и са винаги готови да присъединят още един към своята компания.

21.10 събота  – „Приказка за рицаря без кон“

Един рицар и един кон се търсят из широкия свят, за да извършват храбрости и подвизи. Останалите важни герои за всяка вълшебна история също са на лице – принцесата, разбойниците, злият змей и една малка мишчица. Забавните песни и диалози създават приказно настроение на най-малките, но успяват да усмихнат и по-големите.

22.10 неделя – „Алиса“

На сцената на Младежкия театър застават познатите ни Алиса, Шапкарят, Заекът, Кралицата, Котаракът и останалите обитатели на страната на чудесата. В причудливата реалност на тази ставаме свидетели на  цветните и колоритни образи, посетили въображението на Алиса. Спектакълът отделя специално внимание на темата за объркването и изгубването на самоличността на малката Алиса. Водещ мотив е и любовта, която ръководи момичето в чудния свят, а и наяве.

24.10 вторник – „Вълшебникът от Оз“

В делничния ден гостува Драматично-куклен театър „Константин Величков“. „Вълшебникът от Оз“ е една класическа приказка, която носи приятни детски спомени. Сюжетът и героите са познати на всички деца и техните родители. В спектакълът се срещат заедно театър, танц, музика и филм. С богато въображение са изработени костюмите, сценографията и мултимедията в представлението.

28.10 събота – „Пинокио“

Историята на дървеното човече Пинокио е позната и любима на всички деца.Дървената кукла, изобретение на майстор Джапето, се превръща в истинско момченце. То преминава през много изпитания по своя път, но успява да се справи и да научи важни неща за себе си и хората. Малките ни зрители преживяват перипетиите на Пинокио и заедно с него разбират много истини.

Билети за спектаклите може да закупите от Касата на Младежки театъра.

Сподели в: