Литературно четене: "Моят Живот. Да имаш ляв палец" от Анжела Пенчева

На 10 февруари от 18:30 ч. в литературен клуб "Перото" в НДК ще се състои литературно четене от книгата „Моят Живот. Да имаш ляв палец“ на Анжела Пенчева (ИК "Кибеа").

Модератор на събитието ще бъде Стефан А. Щерев

С участието на:
проф. Цветана Манева
доц. Снежина Петрова
доц. Възкресия Вихърова
Ирина Първанова-Раши

Kafene.bg е сред медийните партьори на проекта.

Повече за книгата:

Моят Живот. Да имаш ляв палец“ е автобиографична история, написана от Анжела Пенчева, която страда от детска церебрална парализа по вина на некадърния доктор, водил раждането й.

Книгата разказва спомени, случки, наблюдения и обобщения, оставаили трайна следа у жената в инвалидна количка.

"Анжела е с дух на борец, не спестява нищо на никого, иска да бъде чута, разбрана и най-вече – обичана. Книгата й е непретенциозна, наивна, трогателна изповед, която цели да насочи прожектора към ежедневието на хора с подобно (и не само) страдание."
Дарина Цветкова

"Във всяка среща с нея, когато задъхано избягваме да я погледнем, когато набързо я докосваме и се отместваме, тя просто стои там и ни изчаква с разбиране и усмивка да приемем това удивително чудо на човешкото съществуване. Тя винаги е с няколко хода преди всеки от нас, защото вече е приела това чудо и го споделя със себе си всеки ден. А с написването на тази история тя ще го сподели с всеки от нас и ще ни предостави възможността да ни завладее Удивлението, пред това колко много непознато и невидимо витае около нас."Възкресия Вихърова

Творчески екип: редактор на книгата: Иванка Николова, дизайн: Красимира Деспотова, дата на издаване: 10, 2015

Сподели в: