Лина По: „Моят ден“ е песен с послание

Полина Цанева с артистичния псевдоним Лина По е млад изпълнител и автор на музика и текстове. Разговаряме с нея за новата ѝ песен и творческите ѝ планове.

Разкажи ни за новата си песен – от къде дойде идеята, каква е темата ѝ, как я направи?

Дълго чаках, докато реализирам тази песен. Идеята за нея две години чакаше в папка на компютъра ми. Не исках да правя поредната любовна песен. Получи се песен за нашето ежедневие. За това, че голяма част от нашия реален живот се е прехвърлила в интернет пространството и сме спрели да забелязваме човека до нас. Иска ми се да променим това. Музиката и текстът са мои, а аранжиментът е на Георги Дачев. Благодаря и на Национален фонд култура, които финансираха този проект. Без тяхна подкрепа нямаше да успея!

Участваш отново в конкурса в Бургас – разкажи за това и за предходните свои участия?

Щастлива съм, че за 3-та година съм финалист в конкурса „Бургас и морето“. През 2018 бе първото ми участие с песента “Аз или ти”. Много се вълнувах, защото за първи път моя песен беше допусната до участие в такъв конкурс. Притеснявах се и защото за първи път пях с група на живо, различно е. Миналата година взех участие с песента “Да бъдеш с мен”, а тази се представих с „Моят ден“. Това е песен с послание и вярвам, че хората я усетиха.

Какво е нужно, за да се развива един млад музикант у нас? Какво ти харесва и какво ти липсва?

Нужен е достъп до сцена и ефир, конкурси само за млади, неутвърдени още автори и изпълнители, финансова подкрепа.
Харесва ми възможността за публикуване в интернет, който дава възможност да популяризираш песните си.

С кого искаш да пееш на една сцена?

Мечтая си някой ден да имам възможност да пея на една сцена с Любо Киров или Стефан Вълдобрев, Дуа Липа. Страхотни музиканти са и много им се възхищавам!

Доколко са важни социалните мрежи и онлайн възможностите за младите музиканти днес?

В днешно време, когато достъпът на млади и неизвестни автори до реална сцена е трудно осъществим, можеш да достигнеш до много хора благодарение на интернет и социалните мрежи. Важно е да си постоянен в публикуването на всякакво съдържание – снимки, видеа, нови песни и да си готов да общуваш със своите последователи.

Какво си пожелаваш?

Пожелавам си нови, още по-хубави песни и много нови слушатели.
Пожелавам си един мирен и спокоен свят, в който хората да общуват очи в очи също толкова, колкото и в интернет.

А на читателите на Kafene.bg?

Всеки знае кое го прави истински щастлив. Борете се за това свое щастие! Искайте съвети, но първо се доверявайте на сърцето си, просто бъдете себе си.

Сподели в: