Коледен концерт на Виенския камерен оркестър

Българските ценители на класическата музика ще посрещат музикантите от един от най-елитните оркестри в света – Виенски камерен оркестърсолист – виртуозния цигулар проф. Марио Хосен на 5 декември 2017 г. в 20:00 в зала 1 на НДК. Гостуването им в София е по покана на Germi Art & Entertainment и е поредното от  класически събития – спектакъла „Духът на Паганини“, Виртуозите на Миланската скала, Орфей и Паганини, Лесли Хауард свири Лист: Концертът и други.

Концертът на Виенския камерен оркестър ще пренесе  автентичния коледен дух от Виена директно в зимна София. Програмата на концерта включва виенски коледни класики и любими мелодии на Йохан Щраус и Фриц Крайслер.

Виенският камерен оркестър е основан през 1946 г. и е световно популярен с високата техничност и прецизност на музикантите си. През годините диригенти и партньори на оркестъра са били звезди като Йехуди Менухин, Карло Зеки, Шандор Вег, Филип Ентрермот, Емст Ковачич, Йожи Хатори и др. От 2008 г. главен диригент е Стефан Владар, който поставя оркестъра за постоянно на челни места в национални и международни класации. Солист и диригент на най-празничния концерт в София тази Коледа е виртуозният цигулар проф. Марио Хосен.

Билетите за коледния концерт са на цени от 50 до 100 лв. и вече са в продажба в мрежата на Eventim и на касата на Билетния център в НДК. В събитието във Facebook може да намерите актуална информация за концерта. Празничното събитие се осъществява със съдействието на Столична община и подкрепата на Българо-американска кредитна банка и Minkov Brothers Wine Cellar.

Сподели в: