Клонираните пред Kafene.bg: Има и други възможни гледни точки към истината

Тази година на любимия на всички зрители АСТ фестивал за свободен театър, който се провежда в столицата от 17 до 24 октомври, таланта си ще изявят Клонираните с тяхния импровизационен спектакъл „Гледна точка“. Ето какво разказа екипът специално за Kafene.bg.

-Бихте ли разказали повече за спектакъла „Гледна точка“? Как се зароди идеята за него?

-Идеята се появява отдавна и бе вдъхновена от една кратка импровизационна игра. Нашият екип работи върху авторски идеи от около година, а „Гледна точка“ се оказа любопитна почва за импровизация за нас.

-А какво е посланието му?

-Един преподавател беше казал, че интилигентността се състои в това да можеш да погледнеш към едно и също събитие през максимално много гледни точки. Но никога не можеш да видиш всички, затова никога не можеш да си напълно убеден в истината.

-Защо е толкова важно да има различни гледни точки и те винаги да бъдат на показ?

-Защото трябва поне да се опиташ да се добереш до своята истина. Което често е въпрос на избор, а не на правда. И никога не бива да забравяш, че има и други възможни гледни точки към истината. Като онази картинка с двама души, застанали от двете страни на една цифра. За единия това е 6, а за другия е 9. Кой греши и кой е прав?

-Може ли представлението ви да бъде съотнесено към настоящата глобална ситуация с Covid-19?

-Да. Абсолютно.

-Откъде идва прозвището Клонираните?

-През 2016 година ХаХаХа Импро театър създадоха своя първи проект. Ние сме тяхната първа група. Ние сме първото производно на ХаХаХа. Първият опит за клониране на импровизатори. Като Доли на импрото.

-С какво импровизираният театър превъзхожда класическия театър, който сме свикнали да гледаме?

-Не го превъзхожда. Просто е друга гледна точка към театъра.

-Работите ли над нови проекти?

-Съвсем скоро ще разберете!

Сподели в: